2008. november 10.Pilisy Csenge
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elkezdődtek a Diótörő próbái az egri Gárdonyi Géza Színházban

Csajkovszkij: Diótörő című mesejátékát próbálja az egri Gárdonyi Géza Színház. A történet táncos feldolgozását Barta Dóra, Harangozó-díjas táncművész, érdemes művész rendezi. A Diótörő olyan táncjáték lesz, amelyben együtt jelenik meg a gyerekeknek szóló mesevilág a tánc és a próza nyelvén.

12 évesen táncoltam a Diótörőt az Operában és az Erkel Színházban. Életreszóló, meghatározó élmény volt, ezért valami hasonlót szeretnék megfogalmazni majd a mai gyerekeknek is - mondja a rendező. A bemutató december 12-én lesz.

Diótörő és Egérkirály meséje olyan világba vezet minket, melyet gyerekként ismerünk jól, ám felnőttként elveszítünk: a valóság a gyermek számára sokkal élőbb, lélekkel telibb, mint nekünk, felnőtteknek. A gyerekek nem tesznek különbséget emberek és tárgyak, emberek és állatok között: mindnek lelke van, sorsa, mind tud mesélni az életéről. Ez a csodálatos mese a gyerekeknek az ismerős, közeli, hétköznapi világot tárja fel, a felnőttek pedig újra elgondolkozhatnak: lehet, hogy egy konyhai eszköznek is vannak érzései? Itt minden életre kel, a karácsony amúgy is csillogó csodavilága újabb és újabb csodákat rejt. És csodákat rejt maga az előadás: hiszen egy látványos, érzelmes és szórakoztató színpadi mesevilág minden kis néző számára a színház varázsát is felfedezteti. A valóság mögött/mellett létező másik valóság és, a színpad rabul ejtő másik dimenziója: ezt kínálja E.T.A. Hoffmann világhírű meséjének új adaptációja.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei