2008. november 11.Vaszary Zsolt
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Rendőrök állították elő a CarmenCET-et promotáló álrendőröket

Alig kezdődött el, máris érdekes eredményei vannak a Magyar Állami Operaház rendhagyó marketing akciójának. A Thália Színház CarmenCET című modern, napjainkban játszódó Carmen feldolgozásnak promótálása kapcsán jelentek meg Budapest forgalmas csomópontjain az Operaház álrendőrei, hogy egy imitált gyilkossági ügyben nyomozzanak.

Az elkerített gyilkossági helyszíneken egy fiatal, spanyol nő krétával körberajzolt holtteste, vértócsák, egy véres kés és egy szál vörös rózsa látható, ami a helyszínelő rendőrökkel együtt első pillantásra valódi gyilkossági helyszínnek tűnik. A díszletek és jelmezek annyira élethűre sikerültek, hogy a marketingakcióban résztvevő rendőrnőnek öltözött hostessek közül többeket előállított a rendőrség a csütörtöki nap folyamán. A megbízó Magyar Állami Operaház képviselői ennek ellenére elégedettek az eredménnyel, mert mint elmondták, a CarmenCET előadás a valódi, mai életről szól, mindenfajta manír és színpadiasság nélkül pontosan úgy, ahogy azt a marketing akció is bemutatja. Az akciót szervező Briteon reklámügynökség munkatársai ugyanakkor jelezték, hogy finomítanak a rendőri jelmezeken, már csak azért is, hogy az akcióban résztvevő munkatársak a következő hetet már ne a kerületi fogdákban, hanem a reklámhelyszíneken tölthessék.

A promóció helyszínei:
Jászai Mari tér
Nyugati-aluljáró
Operaház
Liszt Ferenc tér
Váci utca - Fontana
Széna tér

A darbról:
CARMEN... Nem is név ez már. Fogalom. De mit is takar ez pontosan?
Fekete hajú, sötétre mázolt nő, vörös, fodros miniszoknyában, kezében kasztanyettával, csattog és fenekét illegeti. Imádják őt, féltékenyek rá. CARMEN keresi a szerelmét, keresi az álmait. Csak látszólag könnyűvérű nő, valójában egy álmodozó. Nem alkuszik, mert nincs vesztenivalója. Mindent ad, de mindent is kér. Ha már gazdag nem lehet, legalább szabad akar lenni. CARMEN-t szenvedélyessége, elszántsága a görög tragédiák hőseivel rokonítja. Megszállottságában egyetlen partnere van: Don José, ez az egyszerű vidéki fiú, aki ugyanolyan pusztító szenvedélyeket őriz magában, mint CARMEN: találkozásuk a szerelemben és a halálban elkerülhetetlen.
...és az egészet belengi valami folklorisztikus, spanyolosnak gondolt temperamentum.

De a CarmenCET ennél jóval több, ez egy modern rendezésű Carmen kivonat, egy külvárosi mai valóságnak megfelelő környezetben, röviden fogalmazva a klasszikus Carmen 21. századi, sohasem látott egyedi változata!

***


CarmenCET
Opera, zenés dráma egy részben, magyar nyelven
Előadások: 2008. november 13., 14., 16.
2009. január 21., 22., 23., 24.
Helyszín: Thália Színház

Karmester: Török Géza, Szennai Kálmán
Koreográfus: Ladányi Andrea
Rendező: Telihay Péter

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei