2008. november 18.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

100 éves a Szépművészeti Múzeum - színes programsorozattal ünnepelnek

Színházi előbemutatóval, kamara-kiállítással, költő- és kardalversennyel, zenés rendezvényekkel és tudományos konferenciával ünnepli Antik Gyűjteményének 100 évvel ezelőtti alapítását a Szépművészeti Múzeum. A programsorozat első eseményeként, kedden este Euripidész: Oresztész című drámájának részleteit nézhetik meg az érdeklődők a budapesti kiállítóhelyen.

Száz évvel ezelőtt, 1908 novemberében került a Szépművészeti Múzeumba az a 135 darabból álló antik szobrászati együttes, amely megalapozta a ma már több, mint öt és félezer műtárgyat számláló Antik Gyűjtemény anyagát.

A Nemzeti Színházban pénteken mutatják be november Euripidész: Oresztész című drámáját. Az érdeklődők azonban a premier előtt három nappal már bepillanthatnak a darabba. A Szépművészeti Múzeumban kedden este hét órától Alföldi Róbert rendező, valamint a darab újrafordítói, Karsai György klasszika-filológus és Térey János költő beszélgetnek az antik görög életszemléletről és Euripidész humoráról.A beavató színházi esten közreműködnek a darab szereplői, így mások mellett, Csoma Judit, Nagy Mari, Péterfy Bori, Udvaros Dorottya, Blaskó Péter, Cserhalmi György, Garas Dezső, Kulka János, László Zsolt és Rába Roland, valamin a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói.

***


Beavató Színházi Est a Szépművészeti Múzeumban
Helyszín: Szépművészeti Múzeum
Időpont: 2008. november 18.
Bővebb infó: www.szepmuveszeti.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei