2008. november 24.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Második AEGON-est a Nemzeti Színházban

A Képzettársítások-AEGON-estek keretében december 4-én este hét órától Gellert Tamas Svédországban élő írót, és Almási Tamás filmrendezőt látja vendégül a Nemzeti Színházban Alföldi Róbert. Az irodalmi-művészeti sorozat beszélgetős estjén David Yengibarjan tangóharmonika művész működik közre.

Az AEGON Magyarország ZRT. 2006-ban a Bárka Színházzal együttműködve indította útjára a Képzett társítások - AEGON-estek a Bárkában című irodalmi-művészeti sorozatot. Az estek házigazdája a kezdetektől Alföldi Róbert. Miután a színész-rendező július 1-jétől a Nemzeti Színház főigazgatója, így ettől az évadtól már a színidirektor új munkahelyén rendezik meg a beszélgetős sorozatot.

December 4-én Gellert Tamas lesz Alföldi Róbert egyik vendége. Az író szülei ugyan magyarok, ő maga azonban már Svédországban született, ott nőtt fel. Lasermannen című kötete a 2002-es megjelenése után hatalmas könyvsiker volt Svédországban, ahogy a dokumentumregényből készült film szintén óriási visszhangot keltett. A kötet A lézeres gyilkos - Egy merényletsorozat anatómiája címmel jelent meg magyarul. A könyv egy konkrét, bevándorlók elleni, 1991-es merényletsorozat kapcsán tárja fel a Svédországban akkoriban hirtelen felszínre tört rasszizmus társadalmi hátterét.

Az est másik vendége az idén hatvanéves dokumentumfilmes, Almási Tamás, aki csaknem harminc évvel legutóbbi nagyjátékfilmje, a Ballagás után rendezett újra játékfilmet. A Márió, a varázsló című alkotás a 39. Filmszemlén mutatkozott be a hazai közönség előtt, ahol az ötödik legnézettebb film volt. A Nyakó Júlia és Franco Nero főszereplésével készült filmet november 6-tól vetítik a hazai mozik.

A Képzett társítások - AEGON-estek című irodalmi-művészeti sorozat eddigi vendége volt mások mellett, Spiró György, író, Jeney Zoltán, zeneszerző, Závada Pál, író, Pálfi György, filmrendező, Esterházy Péter író, Dés László, zeneszerző, David Yengibarjan, tangóharmonikás, El Kazovszkij, festőművész, Vámos Miklós, író és Palya Bea. Legutóbb, már a Nemzeti Színházban Térey János írót, költőt és Kovalik Balázs rendezőt látta vendégül Alföldi Róbert.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei