2009. január 5.Árvai Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Csapó János 85 éves - A muzsika hangjával ünneplik Miskolcon

Csapó János Jászai-díjas, Érdemes művész, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja 2009. január 3-án töltötte be 85. évét. A Miskolci Nemzeti Színház Társulata január 6-án kedden, A muzsika hangja című előadás után a közönséggel együtt köszönti fel a művész urat, aki von Schraeder admirálist alakítja a darabban.

1938, Ausztria. Maria, a dalos kedvű apácanövendék von Trapp tengerészkapitány villájába kerül nevelőnőnek. A kapitány egyedül él, amióta meghalt a felesége, és meglehetősen katonásan neveli hét gyermekét. De Maria nem követi a szigorú házirendet, inkább gyengéd odafigyeléssel gondoskodik a kicsikről.

A kapitány egy nap Bécsbe utazik, ahonnan egy előkelő menyasszonnyal tér haza. Otthon azonban kellemes meglepetés várja: Maria megtanította a gyerekeit énekelni. A szigorú kapitány ennek hatására megenyhül. Még egy bált is rendez, ahol mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy von Trapp beleszeretett a nevelőnőbe.

A nászútról visszatérve az ifjú pár azzal szembesül, hogy a németek megszállták Ausztriát. Nincs más választásuk: vagy behódolnak, vagy a gyerekekkel együtt menekülniük kell...

A musicalből 1975-ben készült moziváltozatban Julie Andrews és Christopher Plummer játszották a főszerepet. A világ máig egyik legnépszerűbb musicalfilmje öt Oscar-díjat kapott.

***


A muzsika hangja
Helyszín: Miskolci Nemzeti Színház
Időpont: 2009. január 6.
Rendező: Korcsmáros György
Főbb szerepekben: Varga Andrea, Vermes Tímea, Szatmári György, Csapó János
Díszlettervező: Menczel Róbert
Jelmeztervező: Laczó Henriett
Zenei vezető: Váradi Katalin
Játékmester-Koreográfus: Majoros István

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei