2009. január 29.Virág Zsuzsanna
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Pinceszínház második születésnapját ünnepli

Idén januárban ünnepli második születésnapját a megújult Pinceszínház, amelynek vezetése, Zubornyák Zoltán igazgató és Gárdos Péter művészeti vezető a hatvanas-hetvenes évek legendás alkotóműhelyének nyomdokaiba kíván lépni. A két év alatt több mint tíz bemutatót tartottak, a repertoáron nagyrészt kortárs szerzők (magyar, amerikai, angol, svéd és finn) írásai találhatóak meg.

"A Pinceszínház Budapest kulturális palettáján különös színt képvisel: a hazai színházművészet kiválóságait egy-két-háromszereplős darabokban, kamaraszínházi bemutatókban láthatja a közönség testközelből. Olyan kiváló művészeket és olyan előadásokat mutatunk be, akik, illetve amelyek hiányoznak a társulattal bíró színházak repertoárjából. Mindezt a Belvárosban, a Ráday Kultucca tengelyében", mondta Zubornyák Zoltán igazgató a színház koncepciójáról.

Az "újjászületést" József Attila Szabad ötletek jegyzéke két ülésben című műve alapozta meg Jordán Tamás előadásában. Első saját produkciójuk, a Pedig én jó anya voltam! méltó követője lett a korábbi hagyományoknak - a Pogány Judit előadásában létrejött felkavaró dokumentumdráma töretlen siker az egész országban.

A színházban a magyar színjátszás legnagyobbjai lépnek estéről estére a közönség elé.

A Pinceszínházban működik 1967 óta szerdánként a világ egyik legjobb dixieland együttesének, a Benkó Dixieland Bandnek a klubja.

Havonta egyszer Opera prózában: Kaposi Gergely karmester az opera szereplőit szólaltatja meg beszédhangjukon, hogy valljanak a szakmai titkokról, a kulisszák világáról, mindarról, amit a közönség nem ismerhet. Természetesen a műsorból nem hiányozhat a zeneszó sem.

A Pinceszínház januári bemutatója Márai Sándor Az Igazi című műve, amellyel együtt Magyarországon egyedülálló módon három Márai-darabot tart műsorán a színház.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei