2009. február 8.Pilisy Csenge
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Újra Hírlap-Színház Egerben

Folytatódik a Hírlap-Színház Egerben. Eddig két alkalommal állt közönség elé a társulat új kezdeményezésével, hogy újsághíreket elevenítsen meg a stúdiószínpadon. Az eddigi előadások teltház előtt zajlottak, legközelebb február 9-én este 7 órától várják a közönséget.

"Régi tervemet szeretném megvalósítani az újság vagy ezúttal - utalva a Heves Megyei Hírlapra - a Hírlap színházzal. Ezt a műfajt magam már egyszer kipróbáltam több, mint tíz évvel ezelőtt a zalaszentgróti előadóművészeti táborban. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy Halász Péter a Katona József Színház Kamrájában egész sorozatot hozott létre ebből az ötletből." - mondja a kezdeményezésről Máté Gábor rendező.

A Gárdonyi Géza Színház legközelebb február 9-én este 7 órától Rénes Marcell a megyei napilapban megjelenő Uszodaépítők "háborúja" című írását dolgozza fel. Úgy tűnik, nem mindegy, ki épít uszodát Füzesabonyban: ha a baloldal tenné, az a baj, ha a jobboldal, akkor meg az a probléma a másik politikai erő szemében. Ez pedig sokszor teremt humoros helyzetek - legalábbis a színpadon.

Játsszák:
Bozó Andrea, Bányai Miklós, Fekete Györgyi, Járó Zsuzsa, Kaszás Gergő, Ötvös András, Mészáros Máté, Mészáros Sára, Vajda Milán
Látvány: CZIGLER BALÁZS
Dramaturg: SIROKAY BORI
Rendezőasszisztens: LÁZÁR RITA
Rendező: MÁTÉ GÁBOR

***


Hírlap-Színház: Uszodaépítők "háborúja"
Helyszín: Eger, Gárdonyi Géza Színház
Időpont: 2009. február 9. 19 óra

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei