2009. február 12.pg
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

IX. POSzT - jelentkezés a közönségzsűribe A kölyök című előadáson

Úgy kerülhet valaki a 2009-es POSzT közönségzsűrijébe, hogy jegyet vált a Pécsi Nemzeti Színház A kölyök című előadására március 21-re 19.00 órára. Az igen megtisztelő és felelősségteljes feladatra öt embert sorsolnak majd ki, akiknek minden versenyben lévő előadást meg kell nézniük.

Minden néző potenciális zsűritag. Ám aki komolyan gondolja, hogy szívesen és felelősséggel részt venne ebben a munkában, annak ki kell töltenie az érkezésekor kapott jelentkezési lapot és az előadás végéig be kell dobnia a kijelölt ládába.

Közülük sorsolják ki - közjegyző jelenlétében - a szerencséseket. Az első öt személy alkothatja a közönségzsűrit, de a biztonság kedvéért két póttagot is sorsolnak, hogy semmiképp ne kerüljön veszélybe az ötfős közönségzsűri léte, munkája. A sorsolást a Pécs TV április elején, élőben közvetíti. A zsűritagoknak két-két jegyet biztosítanak a versenyprogramokra, hogy másodmagukkal nézhessék végig az előadásokat.

Ez rendkívül kecsegtető ajánlat, hisz minden évben közelharc folyik a belépőkért. Ebből a szempontból irigylésre méltó a helyzetük, hisz az idei színházi évad legjelentősebbnek ítélt produkcióit láthatják. Másfelől azonban a zsűritagoknak vállalniuk kell, hogy június 4-13. között minden versenyprogramot megnéznek. Egyet sem hagyhatnak ki, s ez szellemileg-fizikailag is embert próbáló feladat, hisz ne feledjük: előfordul, hogy egy napra két, esetleg három produkció is jut.

Nyilvánvaló, hogy a leendő zsürornak a POSzT idejére szabadságot kell kivennie, ráadásul ha nem pécsi lakos, akkor szállásról is magának kell gondoskodnia. Ezért szerencsésebb, ha itt lakik, bár nem kizáró ok, ha Baranya más településén él.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei