2009. február 24.Árendás Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Augusztus Oklahomában - Bemutató a Vígszínházban

Március 7-én mutatja be a Vígszínház Tracy Letts: Augusztus Oklahomában című darabját. A három felvonásos fekete komédia Eszenyi Enikő első rendezői munkája, mióta február 1. óta átvette a színház igazgatói posztját. A Kossuth-díjas színésznő élete azóta igen megsűrűsödött, az igazgató teendők mellett továbbra is rendszeresen játszik és rendez.

Az Augusztus Oklahomában inkább felnőtteknek szóló mű, magában vegyíti a vígjáték, a krimi és családdráma elemeit. A szövevényes történet egy családra alapszik, amelynek minden tagja súlyos problémákkal és nem utolsó sorban egymással küzd, senkinek sincs rendben az élete, miközben a szálak egy halálesettel tovább bonyolódnak. A főbb szerepekben többek közt olyan kitűnő színészek alakítását láthatjuk majd, mint Vallai Péter, Reviczky Gábor, Börcsök Enikő, Pap Vera, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Gyabronka József és Fesztbaum Béla.

A kortárs író darabja Amerikában hatalmas sikerrel fut a tavalyi évtől, Európába most először érkezik Deres Péter és Maros András fordításában a Vígszínház színpadára.

Eszenyi Enikő rendezésében a humor és a dráma egyformán fontos szerepet kapott. A család széthullásának tragédiája mulatságos formában tárul elénk, s bár a címből is egyértelmű, hogy amerikai családról van szó, legidősebb karaktert alakító Reviczky Gábor szerint a szenzációs stílusban megírt mű érzelmi ereje és tanulságai földrajzi fekvéstől függetlenül érvényesek.

***


Tracy Letts: Augusztus Oklahomában
Bemutató: 2009. március 7. este 19 óra
Helyszín: Vígszínház

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Sally 2009-02-25 00:08:03
A darab írója, Tracy Letts férfi és nem nő.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei