2009. március 4.Lipták Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Miskolci Nemzeti Színház márciusi programajánlója

Színes előadásokkal várja látogatóit márciusban is a Miskolci Nemzeti Színház. A programok több korosztály és műfaj kedvelői számára nyújtanak szórakozást, A muzsika hangjától kezdve, egészen A tizedes meg a többiek című komédiáig. A kisebbeket a Pinokkió című mesejáték várja.

Boga beszél - zenés csacsogvány

A háborús évek tragikomikus krónikáját egy háziasszony meséli el, aki kissé beszédes és semmi más vágya nincs, mint élni a nyomorgó Budapesten.
Karinthy Frigyes: A feleségem beszéli című műve nyomán szerkesztette és rendezte: Seres Ildikó

Bemutató: 2009. március 6.Vőlegény - színmű
Szép Ernő

A Vőlegény rendkívül modern darab, ahhoz képest, hogy az 1910-es években íródott. Előtte járt az akkoriban született alkotásoknak. Egyfajta indulat érződik rajta. Mintha Szép Ernő mérgében írta volt ezt a formai kötöttségekkel nem törődő, dinamikus színdarabot.

Rendező: Szervét Tibor, Jázsai-díjas
Bemutató: 2009. március 4.


A muzsika hangja - musical
Richard Rodgers-Oscar Hammerstein

A náci megszállás idején Mariát, a bohó apácanövendéket elküldik nevelőnőnek az özvegy Georg von Trapp tengerészkapitányhoz. A kapitány szigorúan neveli gyerekeit, de ezen a lány változtat, énekelni is megtanítja őket. Maria a nyár folyamán a gyerekek és a kapitány életét is megváltoztatja, ezért szeptemberben már nem is megy vissza az apácazárdába.

Rendező: Korcsmáros György, Jászai-díjas
Bemutató: 2009. március 8.


A tizedes meg a többiek - komédia
Dobozy Imre - Korognai Károly

A történet a második világháború idején játszódik, amikor Molnár tizedesnek az az egyetlen vágya, hogy a német visszavonulást megússza. Magához veszi az ezredpénztárt és egy magára hagyott kastélyban húzódik meg. Itt tartózkodik Albert, az inas is és egyre többen csatlakoznak hozzájuk.

Rendező: Korognai Károly
Bemutató: 2009. március 29.


Exit

A teljes valóságot nem tudjuk megtapasztalni. Egész életünk során ott van előttünk, de nem látjuk. A félelem onnan ered, hogy ne látjuk az egészet. Ha egyszer megpillanthatnánk, véget érne a rettegés. Fandl Ferenc és Lukács Gábor különleges alkotása szokatlan helyszínen, különleges időpontban látható.

Alkotók: Fandl Ferenc és Lukács Gábor
Bemutató: 2009. március 4.


A kör négyszögesítése - komédia
Valentyin Katajev


Katajev komédiája a XX. Századi kommunista Szovjetunióban játszódik. Ebben az időben a házasság jelenti a legális nemi élet elfogadott formáját, ezt karikírozza az író. A kérdés, hogy vajon mindenki azt kapja-e a szerelemtől, amire vár?

Rendező: Korognai Károly
Bemutató: 2009. március 14.


Botrány az operában
Ken Ludwig

A darab Clevelandben játszódik 1934 szeptemberében. Saunders, az Operaház igazgatója izgatottan várja a világhírű tenort, aki aznap este Othellót énekli majd a színpadon. A férfi azonban késve érkezik és egy félreértés miatt dupla adag nyugtatót vesz be, amitől azt hiszik meghalt. Az előadás megmentése érdekében az igazgató előáll egy mentőötlettel, és a darab így happy enddel zárul.

Rendező: Szirtes Gábor
Bemutató: 2009. március 1.


Ezen kívül még számos előadás várja a látogatókat márciusban is, többek közt Rossini A sevillai borbély című vígoperája, A dzsungel könyve, Pinokkió, Portugál és William Shakespeare Szeget szeggel című színműve. A Ráadás - sorozat keretében látható Rudolf Hess tízparancsolata, az Aradi Kamaraszínház és a szegedi Hetek Csoportja előadásában, a "Mégis, kinek az élete?" program keretében Popper Péter segít választ találni arra, hogy Harmonizálható-e az egyéni és a társadalmi érdek? A Világegyetemről elnevezésű program vendége Dr. Lukács Béla elméleti filozófus, polihisztor, aki a laikusok számára is élvezetes előadásairól híres, és aki jelenleg a kozmosz friss érdekességeit osztja meg a látogatókkal.


Bővebb infó: www.miskolcinemzetiszinhaz.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei