2009. március 5.Gálos Orsolya
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Nemzeti Színház tavasza - Valló Péter, Alföldi Róbert, Mika Myllyaho

A tavasz első hónapjában is programok özönével várja nézőit a Nemzeti Színház: két bemutatóra, két felolvasószínházi eseményre, két kiállításmegnyitóra, egy Képzett társítások-estre és a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében öt vendégjátékra kerül sor márciusban.

Valló Péter Racine utolsó színdarabját, az Atáliát állítja színpadra. "A mű lenyűgöző empátiával és hitelességgel tárgyalja az Ószövetség Királyok könyvének és a Krónikák könyvének ide vonatkozó fejezetét: Atália uralkodása és Joás hatalomra kerülésének történetét. Az Atália tökéletesen leképezi a mi rendszerváltásunk körüli problémáinkat is."- vallja a rendező. A főbb szerepekben: Molnár Piroska, Mátyássy Bence, Blaskó Péter, Udvaros Dorottya, Kulka János látható.

Bemutató: március 14.

Alföldi Róbert a kortárs német író, Botho Strauß Szentivánéji álom-parafrázisa, A park magyarországi bemutatóján dolgozik, melyre a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében kerül sor. "Mi történik, ha Titania és Oberon, ez a két majdnem-isten, majdnem-ember, az erotikának és felfűtött érzelmeknek ez a két szellemi megtestesülése úgy dönt, emberré válik, hogy az embert visszavezesse az érzés, az érzelmek, az érzékiség forrásához? Strauß könyörtelenül elbánik mítoszainkkal - olyan helyzeteket teremt, amelyekben leláthatunk a szerelemről, szexről és erószról való gondolkodásunk legmélyére, és a köznapiban végül mégis meglátjuk a nem-köznapit." - írja a darab fordítója, Forgách András. A főbb szerepekben: Nagy Mari, László Zsolt, Rába Roland, Schell Judit, Rátóti Zoltán, Murányi Tünde, Stohl András látható.

Bemutató: március 20.

Mika Myllyaho neves finn rendező darabjait, a Pánik és a Káosz címűeket felolvasószínházi formában mutatják be. A Pánikot Rába Roland rendezi Makranczi Zalánnal, Miklós Marcellel és Szabó Kimmel Tamással, a Káoszt pedig maga a szerző szcenírozza Szalay Marianna, Szandtner Anna, Száger Zsuzsa, Takács Nóra Diána, Urbanovits Krisztina közreműködésével.

A Pánik bemutatója: március 11.
A Káosz bemutatója: március 16.

Szentivánéji erdő címmel Szüts Miklós monumentális, kifejezetten a Színház Előcsarnokába készített akvarelljeit állítja ki.

Megnyitó: március 19., 17.30.

Az Aegon-estek soron következő vendégei a Gobbi Hilda Színpadon március 26-án: Németh Gábor író és Kardos Sándor rendező-operatőr.
Zenél: Dresch Mihály

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei