2009. április 1.Pilisy Csenge
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Véget ért a XX. Stúdiószínházi Fesztivál Egerben

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadása zárta az idei, XX. Magyar Stúdiószínházi Fesztivált a Gárdonyi Géza Színházban, Egerben. Amíg a zsűri tanácskozott az egri Cabaret Band adott koncertet. Az eredményeket Koltai Tamás kritikus hirdette ki néhány perccel ezelőtt.

Habis László, a házigazda, Eger polgármestere örömét fejezte ki, hogy "19-re húztak egy lapot", és idén is megrendezhették a találkozót, amelyet közönségsikernek nevezett. Arra utalt, hogy mind a tíz előadást teltház előtt játszották, ez legalább 800 nézőt jelent.

Koltai Tamás, kritikus, a zsűri elnöke hangsúlyozta, hogy milyen fontos szerepe van a stúdió előadásoknak a színházak életében. A fesztiválról elmondta: erős és jó színvonalú találkozó volt, ahol együtt jelent meg az új magyar dráma, a regényadaptáció, a zenés, és a határon túli színház, valamint a gyermekszínház. Ez is mutatja, milyen széles képet ad a fesztivál a magyarországi színházi gondolkodásról. Végül kihirdette az eredményt.

A szakmai zsűri a Szabadkai Népszínház Magyar Tagozatának Háy János: A Gézagyerek című istendrámáját, a nyíregyháziak Kasimir és Karoline című produkcióját, Zalán Tibor antik mesejátékát, a Rettentő görög vitézt a Stúdió K előadásában, valamint az egriek Shakespeare: A velencei kalmár című előadását díjazta 250-250 ezer forinttal.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei