2009. április 11.Pilisy Csenge
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Chicago - világhírű musical az egri színpadon

Férjgyilkos asszonyok, korrupt igazságszolgáltatás, médiahatalom és manipulált közönség, hírhedtség és híresség elmosódása - erről szól a Chicago. A világhírű musicalt április 17-én mutatja be az egri társulat Csizmadia Tibor rendezésében, Barta Dóra és Túri Lajos koreográfiájával.

- Amikor a műsorrendet készítettük, már tudtuk, hogy táncosokkal bővül a társulat. Olyan darabot akartunk bemutatni, amelyben egyenlő súlyú a tánc és a színjátszás. Ettől a musicaljátszás is magasabb szintre léphet itt, Egerben - mondja a rendező.

Mennyire tudnak partnerek lenni táncosok és színészek a készülő előadásban?

- Komoly színészi feladatok vannak az előadásban. Fontos a színpadi jelenlét, de a színészeknek táncban is fel kell venniük a táncosokkal a versenyt. Az is a feladatom, hogy ennek az arányait megtaláljam.

Mennyire követi az előadás a musical hagyományait?

- Mindenek előtt egri lesz az előadás. A lehetőségeinket és gondolkodásunkat fogja tükrözni a műfajról. Magas színvonalú, látványos, revü-hatású Chicagot csinálunk. Filmes eszközöket is használunk, ami nem újdonság az egri színpadon.

Fantasztikus dallamok, izgalmas történet. A Chicagot 10 éve teltházzal játsszák a Brodway-n, filmes változata pedig 2003-ban hat Oscart hozott készítőinek. Mi a titka?

- Sok rétege van az előadásnak: a média és a közönség manipulálásáról szól, tele humorral. Az, hogy a sajtónak micsoda hatalma van, az több mint 30 évvel a darab születése után már nem újdonság. De az igen, hogy az illúzió, a látszat és a valóság közötti feszültséget hogyan tudjuk megmutatni egy olyan világban, ahol magától értetődő, hogy ma, a celebek korában 5 percig bárki lehet híres.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei