2009. augusztus 6.Árendás Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Gyilkosság a Gellértben - Fürdőruhás színház nyári estékre

A fürdő gyermekmedencéje mellett fürdőruhás színészek fogták közre halott társukat, majd lövés dördült, és a nézőtéren megfagyott az egyébként langyos nyáresti levegő. A gyilkos fegyvert rántott és túszt ejtett a rémült sokaságból. Így mutatták be július 24.-én este a Tímbilding című bűnügyi komédiát a történelmi fürdő színháznak kialakított kertjében.

Gyilkosság, szex, intrika, pénz és hatalom, na meg sok kiváló színész és színésznő fürdőruhában. Nagyjából ennyi a Tímbilding című ausztrál kortárs darab sikerreceptje. Gregor Bernadett, Kútvölgyi Erzsébet, Hábermann Livia, Tallós Rita, Tóth Auguszta, Szakács Tibor, Szabó Sipos Barnabás, és Kis Domonkos Márk mind egy-egy leányvállalat igazgatóit alakítják a hatalmas Savebrok brókercég gépezetében. Az elnök, Phil, csapatépítő tréningre hívja össze alkalmazottait, hogy közelgő nyugdíjazása okán kijelölje leendő utódját. Az igazgatók mindegyike egyéni jelenség, szabad szájú, szabad szellemű cápák, akik a pénzért és hatalomért gyakorlatilag bármire képesek.

Az esemény azonban nem várt fordulatot vesz, befut Phil elkénytetett leánya, aki azonnal megörökli a céget, amint apja helyett, annak halálhíre érkezik meg a luxusszálloda összezárt vendégeihez. Ha még ennyi sem volna elég, a díszes társaság hamarosan fogyatkozni kezd, rejtélyes gyilkos szedi áldozatait. Itt bárki gyanús lehet, hiszen a titkos érzelmi, családi, szexuális viszonyok kusza hálójában mindenkinek van takargatnivalója. Az előadást Soós György rendezte, aki korábban a Budapesti Kamraszínház Shure Stúdiójában készített előadásokat.

A darabban hagyományos bűnügyi klisék egész sora vonul fel, a rejtett motivációkat igen hamar sejteni lehet. A modern üzleti gondolkodásmódot erkölcstelenséggel és egy-két pikáns jelenettel megsrófoló történetépítés nem túl eredeti, viszont a különleges helyszín minden adottságát kihasználó izgalmas térkezelés és a pergő tempó élvezetessé teszik a művet. Sajnos a hangosítás többször cserbenhagyta a színészeket, ilyenkor a párbeszéd beleveszett a nyári éjszakába. Le a kalappal a vizes jeleneteket is rezzenéstelen arccal tűrő színészek előtt, akik a csípős szélben is lelkesen ugráltak a medencében. Külön mutatvány a gyerekpancsoló sekélységében úszást, vagy élet-halál verekedést imitálni, de nyilván ezen a próbákon már előre kinevették magukat.

A premier viszonylag simán zajlott, bár késéssel kezdtek, talán mert a nézők meglehetősen nehezen találták a helyszín máskor használaton kívüli bejáratát. Bizonyosan ezért maradt üresen másfél sornyi előre lefoglalt szék is középtájon, amelyeket előadás közben aztán betöltöttek a leghátra szorultak. Fotósok és filmesek igyekeztek lencsevégre kapni a megjelent maroknyi hírességet. Hegyi Barbara Zoránnal érkezett, a nézők közt ült Ungár Anikó, a Détár Enikő - Rékasi Károly házaspár pedig az előadás utáni fogadáson pálinka bemutatót tartottak. A darabot a tervek szerint szeptemberig tekintheti meg a közönség. Szúnyogriasztót azonban érdemes a retikülbe rejteni.

***


Gyilkosság a Gellértben
Helyszín: Gellért Fürdő
Jegyár 6000 Ft, helyfoglalás érkezési sorrendben.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei