2009. október 1.Mader Beáta
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Premierek a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Ismét megnyitotta kapuit a székesfehérvári Vörösmarty Színház a közönség előtt. Elkezdődött az új évad, mely számtalan bemutatót ígér a következő hónapokra. Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabjával nyitotta meg a társulat a színházi évet szeptember 25-én, a Magyar dráma napján.

A vígjátékot Galambos Péter állította színpadra. A szerepeket Janicsek Péter, Szerémi Zoltán, Balsai Mónika, Mertz Tibor, Pusztaszeri Kornél, Kozáry Ferenc és Budaházy Árpád játssza.


Játék a kastélyban

Októberben két új bemutatóra is sor kerül: 3-án Parti Nagy Lajos Ibusárjával, 13-án pedig Csukás István zenés mesejátékával, az Ágacskával bővül az előadássorozat. Az Ibusár főszereplőjét Závodszky Noémi formálja meg, a többi szereplőt Buch Tibor, Drahota Andrea, Bata János, Kelemen István, Gál Gergely és Cseh Richárd. A "huszerett" Silló Sándor rendezésében a Pelikán teremben kerül műsorra.

November 6-án láthatja először a közönség Csehov Cseresznyéskertjét Guelmino Sándor színrevitelében, többek között Pápai Erika, Stelly Zsófia, Bakonyi Csilla, Quintus Konrád, Mihályfi Balázs és Jegercsik Csaba előadásában. A hónap végén Per Olov Enquist Tribádok éjszakáját mutatja be a társulat a Pelikán színpadon. A rendező Hargitai Iván.


Ibusár

Decemberben musicalt és tragédiát is választhatunk a kínálatból: a nagyszínpadon John Kander, Fred Ebb és Joe Masteroff Kabaréját, a Stúdió színpadon Szophoklész Élektráját tűzi műsorra a teátrum.

Tavasszal három előadás is bekerül a műsorkínálatba. Március 5-én lesz Matei Visniec darabjának, A kommunizmus története elmebetegeknek bemutatója. Április 16-án a Vízkereszt, vagy bánom is én című komédiát láthatja a közönség a nagyszínpadon, Keszég László rendezésében. Szintén ebben a hónapban lesz Tenessee Williams drámájának, A vágy villamosának a premierje.

Bővebb infó: www.vorosmartyszinhaz.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei