2009. október 9.Szeifert Natália
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

KakasKakasKakas - Premier a Trafó Kortárs Művészetek Házában

Mikor gondoljuk, hogy jó és kész valami, amit létrehozunk? Mi a helyzet saját, többször száz napos életünkkel, amit újra és újra teremtünk? Az ARTUS Goda Gábor Társulatának KakasKakasKakas című darabját, mely egyebek közt a fenti kérdésekre keresi a választ, 2009. október 15-én és 16-án 20 órakor nézhetik meg az érdeklődők a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Két év után ismét külső helyszínen tartja bemutatóját az Artus - Goda Gábor társulata. A Trafó színpadán debütáló táncszínházi előadást Hokusai, a XIX. századi japán festő géniusz története ihlette, aki egy megrendelésre tíz éven keresztül több száz kísérlet után végül egyetlen perc alatt festette meg híres "Kakasát."

Mikor gondoljuk, hogy jó és kész valami, amit létrehozunk? Mi a helyzet saját, többször száz napos életünkkel, amit újra és újra teremtünk? Mi ez a görcsös késztetés, hogy folyamatosan minősítsük, bíráljuk, megítéljük egymást és önmagunkat? És ki a megrendelő? Kinek az elvárásai szerint éljük életünket, festjük meg pillanatainkat? Minden mozdulat teremt valamit, de egyben valami korábbit el is tüntet. Minden pillanat, minden teremtő mozdulat egy újabb reggel, melyre a Kakas emlékeztet. Az előadás mozgásanyagában a kínai Shen Dao bot gyakorlatok és az alkotó táncosok személyes gesztusai összegződnek.

***


Artus: Kakaskakaskakas
Alkotó-előadók: Bodóczky Antal, Goda Gábor, Kocsis Gábor, Nagy Csilla, Nádor Tibor, Oldal István, Réti Anna, Téri Gáspár, Virág Melinda
Fényterv: Kocsis Gábor
Jelmez: Lőrincz Kriszta
Zene: Nagy Ágoston, dghzwalk
Videó: Bodóczky Antal, Korai Zsolt, Téri Gáspár
Speciális kellékek: Oldal István
Produkciós vezető: Rácz Anikó
Rendező-koreográfus: Goda Gábor

Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza
Időpont: 2009. október 15-16.
Jegyár: 1800 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei