2009. december 11.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Addams Family musical készül Nathan Lane főszereplésével

Charles Addams karikaturistának a The New Yorker című lapban közölt képregénye, az Addams Family, már megélte a tv-sorozatos, filmes és a rajfilmes feldolgozást is, most pedig eljött a pillanat, hogy a hétköznapinak cseppet sem mondható család tagjai a színpadon is bemutatkozzanak.

A készítők nem bíznak semmit a véletlenre, hiszen azelőtt, hogy 2010 áprilisában bemutatásra kerülne a Broadway-n a darab, Chicagóban tartanak bemutató előadásokat, ahol mintegy tesztelik a musical várható fogadtatását. Azért ne orroljunk meg rájuk emiatt, mert a kísérleti néző szerep sem lehet olyan rossz, tekintve, hogy a darab óriási sikernek örvend.

A musical ötlete már 2007-ben felmerült az alkotókban, ám a megvalósulás azért váratott magára, mert a Charles Addams hagyatékát kezelő The Addams Foundation, akiknek teljes kontrollja van a darab felett, eleinte ódzkodtak attól, hogy a zenés darab az eredeti képregényen kívül a mozifilmből és a tévésorozatból is átemeljen egyes elemeket az előadásba.

A történet szerint komor nap virrad az amúgy sem túl vidám kompániára: a 18. életévét éppen csak betöltő Wednesday ugyanis szerelmes lesz. Barátjának családját Addams-ék meghívják vacsorára, ám az ismerkedési est, a család tagjainak szokásait ismerve, nem lehet zökkenőmentes. Wednesday felnőtté válása pedig nem várt fordulatokat hoz az Addams család amúgy sem unalmas életébe.

Az Addams szülők szerepében két, mozifilmszerepekből is ismert színészt láthat a közönség. A családfőt, Gomez Addams-t, Nathan Lane játssza, aki többek között a Madárfészek és az Egértanya filmekből lehet ismerős. Morticia Addams-et pedig Bebe Neuwirth alakítja, aki szerepelt a Jumanji, a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt és a nemrégiben bemutatásra kerülő Fame - Hírnév című filmekben.

A darab január 10-ig Chicagóban lesz látható, aztán átkerül a Broadway-re, a Lunt-Fontanne Theatre-be, ahol premier előtt március 4-én, a nagyközönség számára pedig április 8-án debütál. Mi pedig csak remélhetjük, hogy akkora sikere lesz, hogy talán még idehaza is bemutatásra kerülhet.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei