2009. december 18.Pilisy Csenge
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Diótörővel kíván boldog karácsonyt a Gárdonyi Géza Színház

Az egész családnak meghitt szórakozást ígér a Diótörő című mesejáték, amelyet december 21-én 15 órától újra játszik az egri Gárdonyi Géza Színház, azonban az aznap este 7 órára meghirdetett előadás technikai okok miatt elmarad. A színház ezzel az előadással szeretne boldog ünnepeket kívánni a közönségnek.

A történet táncos feldolgozását Barta Dóra, Harangozó-díjas táncművész, érdemes művész rendezte. A Diótörő olyan táncjáték, amelyben együtt jelenik meg a gyerekeknek szóló mesevilág a tánc és a próza nyelvén. "12 évesen táncoltam a Diótörőt az Operában és az Erkel Színházban. Életre szóló, meghatározó élmény volt, ezért valami hasonlót szerettem volna megfogalmazni a mai gyerekeknek is" - mondja a rendező.

Diótörő és Egérkirály meséje olyan világba vezet minket, melyet gyerekként ismerünk jól, ám felnőttként elveszítünk: a valóság a gyermek számára sokkal élőbb, lélekkel telibb, mint nekünk, felnőtteknek. A gyerekek nem tesznek különbséget emberek és tárgyak, emberek és állatok között: mindnek lelke van, sorsa, mind tud mesélni az életéről. Itt minden életre kel, a karácsony amúgy is csillogó csodavilága újabb és újabb csodákat rejt. És csodákat rejt maga az előadás: hiszen egy látványos, érzelmes és szórakoztató színpadi mesevilág minden kis néző a színház varázsát is felfedezteti.

***


Diótörő táncjáték
Helyszín: Gárdonyi Géza Színház, Eger
Időpont: 2009. december 21. 15 óra

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei