2009. december 23.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Országos SzínészVersenyt hirdetett a TÁP Színház

Idén immár ötödször intézett felhívást önjelölt színészpalántákhoz és profikhoz egyaránt a TÁP Színház. Az Országos SzínészVerseny célja nem elsősorban maga a vetélkedés, hanem az improvizációs készség fejlesztése, amely során nem mellesleg a nézőknek is lehetősége adódik a felhőtlen szórakozásra.

Persze a Beugró sikere óta nem újdonság, hogy kiváló szórakozást kínál, ha a színészeket váratlan helyzetekben láthatjuk, ahol legjobb képességeikre hagyatkozva kell helyt állniuk. Az önfeledt, felszabadult színészi játék a nézőnek, és talán nem túlzás azt állítani, hogy magának a színésznek is a kedvence, hiszen itt mutatkozik meg leginkább a rátermettség, a tudás és a készség.

Ez pedig nem feltétlenül jelent egyet a képzettséggel, hiszen lehet valaki csiszolatlan gyémánt, avagy istenáldotta tehetség is. Éppen ezért a TÁP Színház felhívása nem csak a profi színészeknek szól, hanem azoknak is, akik eddig legfeljebb iskolai színjátszókörökben, vagy éppenséggel a tükör előtt gyakorolták a mesterséget.

Versenyzett már náluk egyébként Kamarás Iván, Csányi Sándor és Jordán Adél is, de a nevek hallatán nem kell megijedni, hiszen itt bárki bebizonyíthatja, hogy jobban űzi ezt a szakmát náluk.

A versenyre december 31-ig várják a színészek jelentkezését (a szineszverseny@gmail.com vagy a tapszinhaz@gmail.com címen illetve a +36-20-249-1962 telefonszámon). A nézők pedig 2010. január 5-én 22.30-tól élvezhetik a versengést a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Ezután a verseny ellátogat Nyíregyházára, Pécsre, Sopronba és Szegedre is. A 2010-es Országos SzínészVerseny döntőjében pedig az eddigi versenyek győzteseivel kell majd kiállnia a továbbjutott jelentkezőknek.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei