2010. január 14.Jávor Zsófia
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Paprikás krumplival készül a Pont Műhely

A Pont Műhely Konyha című új előadásában gasztroenterológia és gasztrofilozófiai kérdéseket feszeget. A konyha, mint helyszín, a házibulik illetve a családi élet legfontosabb színtere, ahol a valóban fontos dolgok történnek, és a politika adja az előadás alapmotívumát.

A Pont Műhely alkotói szeretnénk felhívni minden kedves néző figyelmét a következő tényre: a kacagás felold, de nem segít. A paprikás krumpli, amely a darab során készül el, viszont valódi kolbászt tartalmaz, és a nézőt illeti.

A Pont Műhely a Konyha cimű, január 14-én bemutatandó előadásával folytatni szeretné azt a tizennyolc éve megkezdett színházkészítési hagyományát, melynek lényege a darabnélküliség. Egy tétel, egy séma vonul végig az előadáson, a végső produktumban hallható szöveg pedig a próbákon, a közreműködők szoros együttműködésében alakul ki. Az alaptétel jelen esetben a konyha (gasztronómia), altéma a politika.

A konyha kultúránk alaptere, létünk alappillére. Az egyik leggyakrabban használt munkahely a lakásban. A családi élet középpontja szimbolikus és fizikai értelemben. Egy olyan tér, ahol a közeli együttműködés bontakozhat ki, akár szélsőséges formában. A politika magáért beszél. Harcunk vele folyamatos.

A Pont Műhely nézőit egy zenés, multimediális találkozóra invitálja, amely teret enged a performance-nak, a kortárs zenének, mozgásszínázi elemeket ötvöz animációval és operával. Az előadáson belül a műfajok egyé olvadnak és megszűnnek önállóan létezni, de nem oltják ki egymást.

A Konyha cimű előadás egy szellemi, színházi, zenei kollázs kíván lenni, amely a tönkrement, felismerhetetlenségig roncsolt, és szinte megragadhatatlan erkölcsi normákat vesézi ki a groteszk humor, az irónia, a gúny eszközével, tükröt tartva a ma Magyarországának.

Hunter S. Thomson szerint : "Téved aki azt hiszi, hogy az apokalipszis egy pillanat, máshogy mondva, egy gyors folyamat. Az apokalipszis egy nyúlós, hosszú, kellemetlen, rideg, visszafodithatatlan, lassú folyamat. Úgy pusztul el benne az ember, mint a szerencsétlen dél-amerikai indiánok, akiket a spanyol hódítók lassú tűzön, hosszú ideig sütögettek."
Ez a folyamat H.S. Thomson szerint George W. Bush beiktatásával elkezdődött.

Az előadás bemutatója január 14-én lesz a MU Színházban, 8 órakor.

***


PONT MŰHELY: Konyha
Bemutató: január 14. 20h
Helyszín: MU Színház
Szereplők: Baranyi Szilvia, Enyedi Éva, Pereszlényi Erika, Csillag Botond, Varga Balázs, Vicei Zsolt, Márkos Albert, Szesztay Dávid
Zene: Márkos Albert, Szesztay Dávid
Ruha: Sinkovics Judit
Video: Mészáros Péter, Flanek Péter, Erdélyi Péter
Fény: Payer Ferenc
Szcenika: Horváth Árpád
Sound: Zságer-Varga Ákos
Munkatársak: Laboda Kornél, Jávor Zsófia, Szegedi-Szabó Béla
Produkciós vezető: Baranyi Szilvia
Rendező: Keszég László

További előadások: január 15., feburár 2., 3., 20h

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei