2010. január 30.Árvai Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Műsoron kívül Balázs Zoltánnal és Bujdos Attilával

Balázs Zoltán, a Maladype nevű társulat alapítója és rendezője lesz a Műsoron kívül című sorozat következő vendége. A sorozat a haladó magyar színház fontos alkotóit mutatja be, szerkesztője Bujdos Attila. 2010. január 31-én este 7 órától Bujdos Attila a Műhelyház festőtárában beszélget Balázs Zoltánnal: egy különleges színházi emberrel egy különleges színházi térben.

Balázs Zoltán a mai magyar színház egyik legkülönlegesebb, a színházi találkozások lényegét kereső alkotója. Szokták kis Zsótér Sándornak is nevezni, ami utal az útkereső alkotói magatartásra, de egyben félrevezető is: Balázs Zoltán szuverén, senkihez nem hasonlítható, számos díjjal elismert színházi ember.

Előadásaiból egyre inkább úgy tűnik: nem hisz a befejezettségben, hisz viszont abban, hogy a színház a pillanat művészete: nem egyszerűen adnia kell a közönségnek, de egyedit kell adnia. Alkotói módszere, hogy az előadás megszületésének legintimebb pillanataiba is alkotótársként beengedi a közönséget. Színház ez még? Vagy valójában ez a színház?

***


Észak-fok sorozat
MŰSORON KÍVÜL Balázs Zoltánnal és Bujdos Attilával

Időpont: 2010. január 31. 19 óra
Helyszín: Csarnok-Műhelyház
Miskolci Nemzeti Színház

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei