2010. február 2.Pilisy Csenge
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Budapesten a Bifidus Essensis - Egri előadás a Nemzeti Táncszínházban

Tárgyak pótolják a kapcsolatokat, vásárlás a simogatást. A Bifidus Essensis avagy tűsarkon a téboly egy kiürült világról, tehetetlen, sodródó fiatalokról, pótcselekvésekről szól - ajánlja az előadást a rendező, Barta Dóra, annak okán, hogy februárban a fővárosban is bemutatkozik a darab.

Február 9-én este 7 órától az idei egri évad egyik legsikeresebb előadása Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban is látható.

- Régóta foglalkoztat a téma, hiszen képviselek egy generációt, amely keresi a helyét ebben az értékvesztett világban. A vadkapitalista nagy szabadságban rabokká váltunk, megbénultunk a lehetőségektől. Mintha válogatás nélkül mindent bezabálnánk. Az utóbbi időben nap mint nap csak gazdasági válságról beszélünk, de nem foglalkozunk önmagunk, a család, a társadalom válságba kerülésével. Azt is izgalmas témának találom, hogy mi, magyarok genetikusan hogyan reagálunk erre…- mondja a rendező. Az előadás több síkon beszél erről: a tánc, a mozgás és a próza nyelvén. Összefüggéstelen, súlytalan, durva, nyers mondatokkal a próza inkább elfedi a valóságot. Közben a tánc és a testbeszéd őszintén vall az érzésekről. E kettő ellentéte, fanyar humora adja az előadás esszenciáját.

***


Bifidus Essensis avagy tűsarkon a téboly
Helyszín: Nemzeti Táncszínház, Budapest
Időpont: 2010. február 9.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei