2010. február 3.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Országos Színészverseny - Újabb forduló a Take 5-ban

A döntőt már megnyerte Bánki Gergő, most jöhetnek az elődöntők. Ha valakinek ez az állítás abszurdnak tűnik, az alaposan készüljön föl, ha az Országos Színészverseny újabb fordulójára vált jegyet: itt ugyanis az a jó színész, aki rossz, és semmiféle szabály nem köti sem a versenyzőket, sem a zsűrit. Hát így eshetett meg az előbbi állítás is.

Január 5-én, a Trafóban, a Fekete keféből ismert Bánki Gergely bizonyult a legjobbnak, avagy a legrosszabbnak az Országos Színészverseny döntőjén. Pedig a zsűri kérdésére, hogy ki szeretne nyerni, a grafikusként dolgozó Szőke Gergely emelte magasba a kezét, ám Bánki alakításai kétséget sem hagytak afelől, hogy ő tud a legjobban égni a színpadon.

Merthogy itt ezt kell csinálni. Mindegy, hogy az ember hivatásos színjátszó, vagy éppen privát foglalkozása távol áll a színészettől. Elég ha érez magában késztetést a megpróbáltatásra, hogy például a zsűritagok utasítására játsszon el egy halrajt, vagy kollégájának a haját.

Próbára teszik tehát a verseny alatt a jelentkezők improvizációs készségét, váratlan helyzetekben való megoldó képességét, az egymásra figyelni tudásukat, meg azért a jelöltek humorérzékét is, méghozzá jócskán. Az, hogy az ember végül saját magán is csak röhögni tud, ad egyfajta biztonságérzetet. A felszabadult játék pedig gazdagítja a színész tudástárát.

Mivel a verseny országos szintű, így nem lehet tudni, mikor lehet újból egy jót röhögni az önmagukból hülyét csináló amatőr és profi színészeken Budapesten, úgyhogy nem árt mielőbb jegyet foglalni február 8-ra a Take 5 jazzkocsmába.

Akik lecsúsznak valamilyen oknál fogva az előre borítékolhatóan könnyfakasztó röhögésre ingerlő programról, azoknak sem kell elkeserednie. A színészverseny ikertestvére, a Minden Rossz Varieté, amelynek keretei között szintén a "jónak lenni" szorongását oldják fel a színészekben, pár nappal később, február 15-én tekinthető meg ugyanezen a helyszínen.
***

Országos Színészverseny I. elődöntő
Időpont: 2010. február. 8., Hétfő
Helyszín: Take 5 jazzkocsma
Kezdés: 22.30
Jegyárak: felnőtt 1000 Ft, diák 700 Ft
Jegyrendelés: tapszinhaz@gmail.com, vagy a 06-20/249-1962-as telefonszámon

Versenyzők:
Hajdú Zoltán
Marton Eszter
Várkonyi Eszter
Király Róbert
Rábavölgyi Tamás
M. Nagy Domonkos
Bödök Zsigmond
Vásárhelyi Gabriella
Bordi Gábor
Tóth Noémi
Pénzes Olivér
Sákovics Eszter
Horváth Alexandra

***


Minden Rossz Varieté
Időpont: 2010. február 15., Hétfő
Helyszín: Take 5 jazzkocsma
Kezdés: 22.30
Jegyárak: felnőtt 1000 Ft, diák 700 Ft
Jegyrendelés: tapszinhaz@gmail.com, vagy a 06-20/249-1962-as telefonszámon

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei