2010. február 6.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Macskák 1300. előadását élte meg a Madách Színházban

Andrew Lloyd Webber musicalje immáron közel 27 éve van színpadon. Magyarországi bemutatója 1983. március 25-én volt, közvetlenül a londoni ősbemutató után. A Szirtes Tamás rendezte darabot 2007-ben felújították, így azóta látványosabb jelmezekkel és díszlettel, továbbá új színészekkel láthatja a közönség.

2010. január 31-én adták elő a Madách Színház színpadán 1300. alkalommal a Macskákat. A jeles alkalomból, minden olyan színész, aki valaha szerepelt a népszerű zenés darabban, újra színpadra állt. Haumann Péter és Bencze Ilona például egykori duettjüket adták elő, de rajtuk kívül még közel 200-an lehettek volna jelen a jubileumi előadáson, hiszen az elmúlt 27 évben összesen ennyien fordultak meg a Macskák musical színészgárdájában.

T.S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusát zenésítette meg fantasztikusan Andrew Lloyd Webber, és ebből készült el végül a világsikerű Macskák musical, amely idehaza is a közönség egyik megunhatatlan kedvence.

A macskabálra összegyűlt különc, emberi tulajdonságokkal felruházott négylábúak története az elmúlt években közel másfél millió nézőt vonzott, így elmondható, hogy több színházlátogató generáció nőtt fel a Macskákkal.

A musicalt először 1981-ben mutatták be a londoni West Enden, majd egy évvel később a Broadway is műsorára tűzte, ahol azóta már majdnem a 7500. előadásánál tartanak. Az elmúlt években 20 nyelvre fordították le, és a világ különböző pontjain folyamatosan hatalmas sikerrel játsszák.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei