2010. február 19.Esti János
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Szeret(em) a feleség(em) - Remek vígjáték a Budaörsi Játékszínben

Szórakoztatni lehet nemesen, nemtelenül, és egyszerűen csak jól. A Budaörsi Játékszín minapi bemutatója feltétlenül ez utóbbi kategóriába tartozik. Remek vígjáték Michael Stewart: Szeretem a feleségem című darabja, amelyet márciusban háromszor láthat a közönség.

Én nem szeretem, amikor a fanyalgó kritikusok, mély esztéták olyasmikben is súlyos - bár könnyeden előadott - mondandót keresnek, melyekben ilyesmi nincs, amikor a szerző "csak" szórakoztatni akart. (Ahogy Arany János mondta, "gondolta a nyavalya...")

Úgy gondolom, itt, e darabban sincs ez másként, mert mindenki azt gondolhat róla, amit akar, én semmi egyebet nem akartam, mint egy jót szórakozni, és ez maradéktalanul sikerült. Nem volt szükségem hozzá társadalmi mondandóra, pszichológiai kulcsokra, vagy magyarázatokra: poénok kellettek hozzá, helyzetkomikum és remek színészi alakítások. Nos, ebben az előadásban mindhárom bőven megtalálható volt, és a dalbetétek, táncok már csak hab volt a tortára.

Magyar Attila sok vígjátékot rendezett már, a szakma a kisujjában volt, mára áttette a fejébe. Az előadás ritmusa jó, pergő, a "beszólások" rendre a helyükön vannak, és sorra bejönnek. Partnerei - mert Magyar Attila játszik is a darabban, nem csak rendezte -, Pikali Gerda, Timkó Eszter, Szakács Tibor, valamint kisebb szerepekben Mezei Réka, Tokaji Csaba és Urmai Gábor, láthatóan élvezik is a munkájukat, és nincs annál jobb színjáték, mint mikor a színész úgy éli át- és meg a szerepét, hogy az közben őt magát is mulattatja.

Az Amerikában játszódó történet egyszerű: egy nagyszájú fickó (Szakács Tibor) rábeszéli a barátját (ő Magyar Attila), hogy nézetei a házasságról elavultak, ma már sokkal szabadosabban kell házaséletet élni, csinálják hármasban, vagy négyesben, feleség-cserével. A feleségek előbb tiltakoznak, később - hol mert telebeszélik a fejüket, hol csak bosszúból - belemennek, és hogy ezután mi történik a hatalmas, szinte az egész díszletet kitöltő franciaágyban, az már legyen azok élménye, akik megteszik maguknak azt a szívességet, hogy megnézik az előadást. (Nem kell félni, az erkölcsök érintetlenek maradnak!)

***


Szeretem a feleségem
Helyszín: Budaörsi Játékszín
Előadások:
2010. március 7. 19 óra
2010. március 8. 17 óra
2010. március 17. 19 óra
Bővebb infó: www.budaorsijatekszin.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Halmi Iván 2010-04-24 20:07:31
Budaörs város szinház-szerető polgárai jól szórakozhatnak eme pikáns-zenés játéknak előadásán.
A diszkrét pikantéria jegyében megírt vígjáték remek táncos-zenés betétekkel került megrendezésre Magyar Attila részéről,aki viszi a hátán a darabot.A rendezés sok apró ötlettel gazdagítja a szövegkönyvet,amely két házaspár házasság-felfrissítési akcióját meséli el.A mindvégig sodró lendületű előadás témája mondhatni az életből lett ellesve,de talán nem mindegyik néző tud azonosulni a felmerülő kérdésekkel.A szereplők jól ragadják meg a pillanat művészeitől elvárható teljesítményt és nemcsak a szinészek,hanem a nézők is élvezik a játékot és elégedetten távoznak.
Nehány felmerülő kérdés:miért kell ennek karácsonykor lejátszódnia,a házi-szaunába nem hiszem hogy ruhástól kell bebújni,a dalszöveg nem mindíg érthető,a dalbetétek néhol váratlan fordulatként jelennek meg.De mindezt feledteti a kitűnő előadás,amely jól illeszkedik a szinház megújult műsorpolitikájába.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei