2010. február 24.Véner Orsolya
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Guru - Komikus opera, avagy Boldogság-túra a Spinozában

Popper Péter eddig 100 előadást tartott a Spinozában. Mindet szomjasan, csillogó szemmel tömegek hallgatták, s ez a Popper-láz nem csillapodik. Vajon mi van e jelenség mögött? Mi az, amire ennyire szomjazunk? E jelenségről a 100. Popper- előadás tiszteletére a Spinoza Színház egy komikus operát hozott létre és a Síppal-dobbal zenei fesztiválja keretében most viszi színre.

Figyelemre méltó, ha egy kis magán-színház önerőből operát állít színpadra. De hogy az operát maga is írja-íratja, ez már igazán ritka jelenség! Leginkább említésre méltó azonban a komikus opera témája, ami a mindennapi problémáinkhoz kötődik. A darab immár guruvá vált Professzora azokra a problémákra keresi a megoldást, amiket a Fiú és a Lány különböző élethelyzetekben elé tár. S az érintett témák ismerősek: párválasztás, szerelem, szex, házasság, szingli-lét, kötődés, unatkozás, identitás. S vajon van megoldás? Erre a választ hol egy szép operaáriában, hol humoros szövegben kapjuk meg.

A Professzort Hábetler András, az operaház énekese alakítja, akinél nehéz eldönteni, hogy vajon a játéka vagy az énekhangja lenyűgözőbb-e. A Lány (Bucsi Annamária - szoprán), és a Fiú (Merán Bálint - bariton) játéka, hangja igazolja, hogy a nézőnek valóban egy boldogságtúrában van része. A Guru című komikus opera zenéjét a Budapesten élő holland zeneszerző, Henk Nieland szerezte, s a dalszövegekért Bradányi Iván és Mészöly Gábor felel. A darabot Fischer Gábor rendezte.

***


A Guru
Helyszín: Spinoza Ház
Bemutató: 2010. február 27. szombat
További előadások: 2010 március 8. és 9. 19óra

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei