2010. február 25.Pilisy Csenge
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kerti mulatság - Ősbemutató az egri stúdiószínpadon

Mindannyian akarunk valamit az élettől, valami nagyot. Ebben a történetben például két író a "nagy művet", a "nagy témát" keresi. De mivel nem találják, minden mást csinálnak, nehogy maradjon idejük kétségbeesni. Miközben nem veszik észre, hogy amiről mesélni akartak, az ott zajlott körülöttük: a "minden más". Az élet.

Kicsit lázálmos, szürreális mese felnőtteknek és bárkinek. Kedves, vidám, bohókás, "bájosan őrült" kavalkád. Pajkos képtelenség. Free-jazz. Örömzene. Prózamusical.

"Ne várjunk társadalmi mondandót, írói üzenetet. Ne várjunk semmit. Dőljünk hátra kissé, tartsuk a kéziratot a lehető legmesszebb a szemtől, s legközelebb a szívhez, gyomorhoz és lejjebb. Nem baj, ha képtelenség." - olvasható a darab bevezetőjében.

Horváth Péter: Kerti mulatság című művét először az egri Gárdonyi Géza Színház mutatja be Szegvári Menyhért rendezésében február 25-én a stúdiószínpadon. A regényt Jónás Péter dolgozta át színpadra. Játsszák: Hüse Csaba, Görög László, Dolmány Attila, Bozó Andrea, Szabó Emília, Nádasy Erika, Sata Árpád, Szívós Győző, Rácz János, Dér Gabriella, Tóth Levente.

***


Kerti mulatság
Helyszín: Gárdonyi Géza Színház, Eger
Bemutató időpontja: 2010. február 25.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei