2010. március 1.Kubik Elvira
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Szigarjev: Guppi - Új komédia a Centrál Színházban

A Centrál Színház március 12-én mutatja be Szigarjev Guppi című komédiáját Kiss Csaba rendezésében. Szigarjev neve nem ismeretlen a hazai nézők számára, elég csak a Katona József Színház Fekete tej című előadását említeni, ami néhány éve nagy sikert aratott.

Az orosz szerző Guppi című darabja a klasszikus francia bohózat mintájára megírt, már-már abszurdba forduló komédia.

A darab főszereplője Tamara, aki húsz év házasság után egy nap - miközben férje dolgozik - egy vadidegen férfit visz fel a közös lakásukba. A titkos találkán két bumfordian bájos ember közelít egymás felé, ám a legváratlanabb pillanatban felbukkan a férj. Az in flagranti után semmi nem maradhat ugyanúgy, ahogy korábban volt, de lassan az is kiderül, hogy semmi nem az aminek látszik...

Kiss Csaba korábbi előadása, A szerelmes hal két éve fut a kamaraszínpadon. A rendező ezúttal is Györgyi Annával és Bán Jánossal dolgozik együtt, akikhez harmadikként (a dölyfös férj szerepében) Csuja Imre csatlakozik.

A Guppi igazi színészdarab, hiszen miközben a szerepek lehetőséget teremtenek az önfeledt bohóckodásra, a szereplőknek lehetősége van, hogy egy megromlott házasság, és egy rosszul sikerült románc szívfacsaró szomorúságát is megjeleníthessék.

Nem véletlen, hogy Kiss Csaba szerint a darab műfaji meghatározása: komédia vagy tragédia, vagy komédia.

***


Szigarjev: Guppi
Helyszín: Centrál Színház
Bemutató: 2010. március 12. péntek 19 óra

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei