2010. április 5.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Alföldi Róbert kapta idén a Hevesi Sándor-díjat

Az 1998-ban létrehozott Hevesi Sándor-díjat minden évben három, Magyarországon élő és alkotó színházművész, vagy színházért dolgozó személy kaphatja meg. Idén Alföldi Róbertet, Bérczes Lászlót és Ladányi Andreát díjazták a rangos elismeréssel, amelyet március 29-én az Operettszínházban adtak át.

A Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központjának javaslatára született meg a Hevesi Sándor-díj, amelyet az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Fővárosi Önkormányzat és az ITI (Nemzetközi Színházi Intézet) Magyar Központja hozott létre.

Céljuk az volt a díj létrehozásával, hogy olyan művészek munkáját ismerjék el akik áldozatokat vállaló tettrekészségükkel, példaértékű elszántságukkal a legtöbbet tették a színházművészetünk külföldi megismertetéséért, elismertetéséért.

A díjat a tagok előzetes javaslata alapján létrehozott listából az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkárából, a Fővárosi Önkormányzat képviselőjéből és az ITI Magyar Központ elnökéből álló kuratórium ítéli oda és adja át a Színházi Világnapon.

Idén Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója, Bérczes László rendező, a Bárka Színház dramaturgja és Ladányi Andrea táncos-színész-koreográfus vehette át az elismerő oklevelet. Alföldi Róbertnek elsősorban kiemelkedő külföldi rendezéseiért díjazták, a Bárka dramaturgját pedig a Bárka Nemzetközi Fesztivál elindításáért. Ladányi Andrea azért részesülhetett az elismerésben, mert táncművészet terén sokat tett a nemzetközi kapcsolatok épüléséért.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei