2010. május 4.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Szegény gazdagok, Kabaré és Aida a Budapesti Nyári Fesztiválon

2010 nyara sem múlhat el Budapesti Nyári Fesztivál nélkül, amelynek keretében idén is fantasztikus zenés darabokat tekinthetünk meg a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Szegény gazdagok, Kabaré, Aida - csak néhány musical, amely miatt érdemes lesz idén is jegyet váltani a fesztivál előadásaira.

Eisemann Mihály - Somogyi Gyula - Zágon István: Fekete Péter

Puskás Tamás rendezésében kerül a nézők elő az egykori operett átdolgozása, mely musicalként a Centrál Színházban debütált 2009 novemberében, de előtte a Keszthelyi Nyári Játékokon is bemutatkozott. Most impozáns térben, a Városmajor nyitott színpadán élvezhetik majd a Magyar Attila, Básti Juli, Gubás Gabi, Oroszlán Szonja és Haumann Péter főszereplésével készült fergeteges vígjátékot, mely a gazdasági világváláság idejének egy minden hájjal megkent szerencsevadászáról szól, aki megpróbál hasznot húzni a balek Fekete Péterből. Tervét egyedül csak az húzza keresztül,hogy rá is, és szerencsétlen társára is rátalál a szerelem. Az édesbús darab zenéjét Eismemann Mihálynak köszönhetjük, akinek olyan slágerek kötődnek a nevéhez, mint a Fekete Péter öcsém, te kis ügyefogyott..., Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém..., és szerzeményeinek legjava az előadás alatt el is hangzik.

Bemutató időpontja: 2010. június 11., péntek, 20.00
Bemutató helyszíne: Városmajori Szabadtéri Színpad

*


Jókai Mór-Kocsák Tibor-Miklós Tibor: Szegény gazdagok

Egy különös egyveleget, egy Jókai Mór regényből készült muiscalt is megtekinthetnek az érdeklődők a Budapesti Nyári fesztivál keretében. A Légy jó mindhalálig és az Anna Karenina híres szerzőpárosának, Kocsák Tibornak és Miklós Tibornak a legújabb darabját, melyben egy izgalmas bűnügy és egy szerelmi történet fonódik össze. A kötelező olvasmány keretein jócskán túllépő alkotásban fiatal tehetségek, például az eddig elsősorban énekesként ismert Zentai Márk, és nagy "öregek", például Vikidál Gyula is fontos szerepet játszanak. Mellettük azonban olyan nevekkel is találkozhatunk a Nagy Viktor rendezte darab szereplőgárdájában, mint Puskás Peti, Ullmann Mónika, Józsa Imre, vagy a Made In Hungáriából is ismert Valentin Titánia.

Bemutató időpontja: 2010. június 12., szombat, 20.30
Bemutató helyszíne: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

*


Jimmy Roberts-Joe Dipietro: ÁJLÁVJÚ
Fábri Péter fordításában és Harangi Mária rendezésében kerül a közönség elé ez a musical revü, amely az off-Broadway leghosszabb ideje játszott előadásából, az I Love You, you are Perfect, now Change című zenés darabból készült. A férfi-nő kapcsolatát boncolgató darabban több tehetséges fiatalt: Andrádi Zsanettet, Balogh Annát, Radnay Csillát, Janicsek Pétert, Simon Kornélt és Vári-Kovács Pétert láthatjuk.

Bemutató időpontja: 2010. június 13., vasárnap, 20.00
Bemutató helyszíne: Városmajori Szabadtéri Színpad

*


Kander-Ebb-Masteroff: Kabaré

Egy ismert musical, a Kabaré is bemutatkozik szabadtéren. A Szinetár Miklós és G. Dénes György fordította darabot most Nagy Viktor rendezésében, a Győri Nemzeti Színház társulatával láthatjuk. A Broadway-en történt bemutatása, tehát 1966 óta óriási népszerűségnek örvendő musical igazán a Liza Minnelli és Michael York főszereplésével készült film kapcsán vált világhírűvé. Több mint ötven éve játsszák a színpadokon, és már ennyi idő óta nyűgözi le a nézők lassan harmadik generációját. A történet az 1930-as években játszódik, a Kit Kat Klubban, ahol éjszakáról-éjszakára a gyönyörű táncosnők szórakoztatják a férfiakat. Egyszercsak betoppan a lokálba az amerikai regényíró, Cliff, aki felforgatja a bártáncosnő Sally életét. A főbb szerepekben Járai Mátét, Radnay Csillát, Nagy Balázst, Forgács Pétert, Szerednyey Bélát, Janisch Évát, Agócs Juditot és Mihályi Orsolyát láthatjuk.

Bemutató időpontja: 2010. június 16., szombat, 20.30
Bemutató helyszíne: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

*


Elton John - Tim Rice: Aida

2007-ben mutatták be először idehaza az Aida musicalt. Akkor Oláh Ibolya és Szomor György játszotta a főszerepet. Három év után ismét látható Elton John és Tim Rice nagysikerű, négyszeres Tony-díjas zenés darabja. Szomor György ezúttal is főszerepet játszik ám mellette többek között Debreczeni Mártát, Fésűs Nellit, Kálloy Molnár Pétert, Gerner Csabát, Szrapkó Nándort, Makrai Pált, Vikidál Gyulát és Szomor Lillát láthatjuk.

A világhírű opera nyomán íródott musical bemutatója 2000-ben volt a Broadway-n, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Eddig közel 2,5 millióan látták a világtörténelmen átívelő, magával ragadó szerelmi történetet. A magyar változat Palla Szabina, Szurdi Miklós és Szomor György nevéhez kötődik, a látványos koreográfia pedig Szakál Attilának köszönhető.

Bemutató időpontja: 2010. július 2., péntek, 20.30
Bemutató helyszíne: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

*


Déry-Pós-Presser-Adamis: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

1973-ban mutatták be a Vígszínházban Déry Tibor kisregényének musical adaptációját, melyhez a Presser Gábor - Adamis Anna szerzőpáros írta a zenét. Ekkor még maga az LGT szolgáltatta az előadáson a zenét, és olyan színészek játszották a főszerepeket, mint Almási Éva, Tahi Tóth László, Kern András és Koncz Gábor. Azóta számtalanszor bemutatták már ezt a sikeres darabot, amelyet most Vándorfi László rendezésében láthatunk a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Eszter szerepében a tehetséges fiatal színésznő, Stefancsik Annamária lesz látható, Józsefként pedig a Budapesti Operettszínház társulatának tagját, Sánta Lászlót köszönthetjük.

Bemutató időpontja: 2010. július 3., szombat, 20.00
Bemutató helyszíne: Városmajori Szabadtéri Színpad

*


Jegyárak:
Margitszigeti Szabadtéri Színpad: 3900 Ft, 4900 Ft, 5900 Ft, 6900 Ft, 8400 Ft
Városmajori Szabadtéri Színpad: 2300 Ft, 2800 Ft, 3500 Ft
Bővebb infó az előadásokról: www.szabadter.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei