2010. május 11.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Robin Hood, Sakk és Tisztelt ház a Budapesti Nyári Fesztiválon

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad bemutatóját, a Robin Hoodot nagy várakozás övezi, főleg, hogy a főszereplő Kovács Áronnak ez lesz a színpadi debütálása. De ugyanilyen izgalmasnak ígérkezik az ABBA szerzőpárosának zenés darabja, a Sakk is, amely a Budapesti Nyári Fesztiválon frissen átdolgozva kerül a közönség elé.

Vadnai-Békeffi-Márkus: Tisztelt ház

A Karinthy Színház egyik fergeteges vígjátéka mutatkozik be július 11-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Egy kalapárus kisasszony és egy politikus szerelmét követhetjük nyomon, mely eleinte plátóinak indul a naiv fiatal lány részéről, majd végül parlamenti botrányba, szerelmi párharcokba és egy meggondolatlan házasságba torkollik. A fülig szerelmes boltos kisasszonyt, Halmi Verát, Trokán Péter lánya Trokán Anna játssza, míg szívszerelmét, a jóképű Takács képviselő urat Hujber Ferenc alakítja. Kettőjük félreértésekkel teli kapcsolata mellet megismerhetjük Szepes újságírót is (Sághy Tamás), aki igazi médiaszenzációnak állítja be a politikus és a lány állítólagos kapcsolatát, melyet maga Vera jelent be egy parlamenti ülésen, amikor már úgy érzi, nem bír uralkodni érzelmein. Ám a megátalkodott hírhajhász is szerelmes, méghozzá Valiba, a szép színésznőbe (Xantus Barbara), akivel egykor már egy párt alkottak. Ez a négy fő is elég bonyodalmat kavar maga körül, ám hozzájuk még jópáran társulnak a Szurdi Miklós rendezte zenés vígjátékban, melynek művészeti vezetője Karinthy Márton.

Bemutató időpontja: 2010. július 11., vasárnap, 20.00
Bemutató helyszíne: Városmajori Szabadtéri Színpad

***


Farkas Ferenc: Csínom Palkó

Csínom Palkó 2008-ban debütált a Békés Megyei Jókai Színházban, és két évvel a bemutatása után a fővárosban is láthatjuk ezt a lenyűgöző daljátékot, mely kisebbeket és nagyobbakat egyaránt ámulatba ejt. A Rákóczi szabadságharc idején játszódó szerelmi történetet akár egyszerűnek is mondhatnánk, ám a rendező Greifenstein János gondoskodik arról, hogy mindenkinek elálljon a lélegzete az előadás alatt. A darab díszletei és a jelmezek egyaránt hófehérek, így itt nem is a színpompás elem által elevenedik meg a csodálatos mesevilág, hanem azzal, hogy minden papírból készült. A legtöbb díszletelem a nézők szeme láttára "bomlik ki" a színpadon. Emellett pedig a Somogyi-Tóth Dániel vezette Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, és a Mlinár Pál koreografálta Balassi Táncegyüttes is sokat hozzátesz ahhoz a varázslathoz, amit a színpadon láthatunk. Talán annyit nem árt még megemlíteni a darabbal kapcsolatban, hogy Farkas Ferenc ezért a művéért Kossuth-díjat kapott. Így mindenki biztos lehet benne, hogy különleges nyáresti élményben lehet része, ha a Csínom Palkót választja.

Bemutató időpontja: 2010. július 24., szombat, 20.00
Bemutató helyszíne: Városmajori Szabadtéri Színpad

***


Benny Andersson - Tim Rice - Björn Ulvaeus: Sakk

Az ABBA feloszlása után 1983-ban, a zenekar egykori tagja Benny Andersson musicaleket kezdett írni. Első műve, a Sakk, amelyet a másik zenekartaggal, Björn Ulvaeus-szal és Tim Rice-szal közösen írt, 1986-ban került bemutatásra a West Enden, és már ekkor óriási sikereket ért el. Idehaza már láthatta a közönség a kilencvenes években a Rock Színházban a különleges musicalt. A mostani, Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartott budapesti bemutató világpremiernek számít, hiszen egy újraszerkesztett, friss verziót láthat majd a közönség, amely eddig szabadtéren nem volt még látható. A mű két sakkvilágbajnoki döntő szenvedélyekkel teli történetét meséli el. A dramatizált koncertváltozatban Egyházi Géza, Sári Éva és Kecskés Tímea játssza a főszerepeket.

Bemutató időpontja: 2010. augusztus 6., péntek, 20.30
Bemutató helyszíne: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

***


Moravetz Levente - Venczel Péter: Ali Baba és/vagy negyven rabló

A Nagyváradi Állami Színházi Szigligeti Társulatának előadásában láthatjuk ezt az elbűvölő történetet, melyet sokan ismerhetnek az Ezeregyéjszaka meséiből. A humoros, tanulságos és természetesen mesés elemekkel átszőtt históriát musical formájába álmodta újra Moravetz Levente és Venczel Péter, akik felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt élvezhető darab létrehozását tűzték ki célul. A 2010 januárjában bemutatott családi musical beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és a nagy sikerrel játszott zenés előadást most idehaza is megtekinthetik az érdeklődők. A Vadas László rendezte darabban szellemek, varázslók, rablók elevenednek meg, de még egy szerelmi szál is kibontakozik benne, és mindemellett a Kelet mesés világát is megismerhetik a nézők.

Bemutató időpontja:
2010. augusztus 7., szombat, 20.00
Bemutató helyszíne: Városmajori Szabadtéri Színpad

***


Szomor György - Miklós Tibor: Robin Hood

A Budapesti Nyári Fesztivál talán egyik legjobban várt bemutatója egyben magyarországi ősbemutató is, Szomor György és Miklós Tibor új musicalje ugyanis a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon debütál. Az igazságosztó hős, Robin Hood történetét már sok feldolgozásban láthattuk, elsősorban szélesvásznon. Az alkotók biztosra mennek új darabjukkal, hiszen igazi sztárokat szerződtettek a főszerepekre. Robin Hoodként Kovács Áront láthatjuk majd, aki először mutatkozik be színpadi előadásban. Nottinghami bíró szerepében Forgács Péter jeleskedik, Andrádi Zsanett lesz Lady Marian, Hajdú Steve pedig Little John, de Williamként láthatjuk Puskás Petit, és Doug barátként Gesztesi Károlyt, Oroszlánszívű Richárdként pedig Vikidál Gyulát. A musical és a prózai előadók mellett a Bad Boyz tánccsapatot is láthatjuk majd a Hét Báró szerepében, így kijelenthető, hogy egy divatos, és minden ízében mai előadást láthatunk Szomor György rendezésében, amelynek dalai slágergyanúsra sikeredtek, és éppúgy izgalmakat ígér fiataloknak és idősebbeknek is.

Bemutató időpontja: 2010. augusztus 13., péntek, 20.00
Bemutató helyszíne: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

***


Eisemann-Dalos-Baróti: Szerelem, szerelem, szerelem (Avagy, mi történik a Bástyasétány 77-ben?)

A Pódium Színház előadásának hat főszereplője arra keresi a választ, hogy milyen kanyargós út vezet a szerelemhez. Teszik mindezt egy műemlék jellegű épületben, amelyet kiutalt számukra az önkormányzat. Ez lenne a Bástya sétány 77. A három fiú és három lány annak rendje és módja szerint civakodni kezd a lakáson, ám mindez egyenesen vezet a szerelemhez, amelybe még egy építész és egy professzor is belekeveredik. A zenés, táncos vígjátékban, mely egyben társadalmi tükörképül is szolgál, Eisemann Mihály fantasztikus slágerei is felcsendülnek ("Jaj de jó a habos sütemény", "Lesz maga juszt is az enyém", "Holdvilágos éjszakán", "Maga nős ember vagy boldog?"). A Háda János rendezte darabban főszerepet játszik a Barátok Köztből ismerős Mérai Katalin, továbbá Bednai Natália, Jakus Szilvia, Kautzky Armand és maga a rendező is.
Bemutató időpontja: 2010. augusztus 15., vasárnap, 20.00
Bemutató helyszíne: Városmajori Szabadtéri Színpad

***


Jegyárak:
Margitszigeti Szabadtéri Színpad: 3900 Ft, 4900 Ft, 5900 Ft, 6900 Ft, 8400 Ft
Városmajori Szabadtéri Színpad: 2300 Ft, 2800 Ft, 3500 Ft
Bővebb infó az előadásokról: www.szabadter.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei