2010. május 16.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Antonio Banderas lesz Zorba, a görög

A spanyol származású színész számára nem idegen a színház világa, ugyanis 2003-ban már játszott a nagysikerű Nine című musicalben. Jövőre ismét visszatér a világot jelentő deszkákra; a Nikosz Kazantzakisz: Zorbász, a görög című művének alapján készült musicalben alakítja a főszerepet.

1946-ban jelent meg Nikosz Kazantzakisz regénye, melyből 1964-ben film is született Zorba, a görög címmel. Ebben Anthony Quinn játszotta a főszerepet, és kiváló alakításáért Oscar-díjra jelölték. A mozifilm bemutatása után majd két évtizeddel később a színpadi változatban is eljátszhatta a színész a görög bányász figuráját

Az irodalmi mű alapján készült musical John Kander és Fred Ebb nevéhez kötődik, akik Joseph Stein segítségével írták meg a drámai hangvételű musicalt 1968-ban. Anthony Quinn 1983-ban a zenés darabnak már egy jóval derűsebb változatban alakította a főszerepet.

Antonio Banderas nemrég az újságíróknak elárulta, hogy New Yorkban tárgyalt a Broadway-re történő visszatéréséről, és 2011 szeptemberétől a Zorba című musicalben játszhatja majd a címszerepet. A darabot a többszörösen Tony-díjra jelölt David Leveaux fogja rendezni, akivel a színész 2003-ban a Nine című musicalben már dolgozott együtt.

Antonio Banderas többek között az Evitában is bizonyította, hogy a musicalekben is megállja a helyét. Ráadásul 2003-ban a Nine bemutatásáért is ő lobbizott a Broadway-n, amely végül hatalmas siker lett, olyannyira, hogy nemrég mozifilm is született belőle. Leveaux pedig számtalan sikeres darabot vitt már színre New Yorkban. Az ő nevéhez köthető többek között a Cyrano de Bergerac, az Electra, a Hegedűs a háztetőn, vagy az Üvegfigurák című Tenesse Williams dráma színpadra állítása is.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei