2010. május 21.Csóka Tímea
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ötszázadik alkalommal lépett színpadra a Momentán Társulat

Ötszáz előadás - és még nem volt köztük két egyforma. A Momentán Társulata száz százalékban improvizál: nincs megírt szöveg, nincs leállás, nincsenek előre megbeszélt panelek. Nincsenek beépített nézők. Minden jelenet a közönség előtt, a nézők ötletei alapján születik, ők mondják meg, mi legyen a helyszín, kik legyenek a szereplők, milyen műfajban fakadjon dalra a főhős.

A 2000-ben alakult Momentán Társulat először KEX és TEA néven szerkesztett rendhagyó kortárs irodalmi esteket, melyek elsődleges célja az volt, hogy közel vigyék az elmúlt évtizedekben született irodalmi műveket az "átlagközönséghez". 2003-ban mutatták be első interaktív improvizációs estjüket, RögvEst címmel. Ebből láthatta a közönség az ötszázadik előadást május 16-án.

Ebben az előadásban a néző és imprószínész egy csapatban játszik: a kockázat adta izgalom, a játék öröme és a kreativitás működteti az előadásokat. A Momentán Társulat nyitotta meg az első magyar imprószínházat is, a Momentownt, ahol öt teljesen különböző szerkezetű improvizációs előadást tartanak műsoron. Legutóbb négyet gyors egymásutánban játszottak a Nagy Impró Napon 8 órán keresztül.

Az évadban május 30-án, illetve június 22-én lehet még megtekinteni a RögvEst előadást, a Momentownban (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.), június 4-én pedig a Pécsi Országos Színházi Találkozón láthatja a tíztagú társulatot az, aki szereti az improvizációt, aki szeret önfeledten nevetni és feloldódni, és aki szereti, ha a kreativitás határait feszegetik. A társulat mottója: Mi sem tudjuk, mit teszünk 5 perc múlva. És ezt kéretik komolyan venni.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei