2010. június 1.Tari Sarolta
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Díjeső Ukrajnában - A Békés Megyei Jókai Színház sikere

Hihetetlen évadot zárt a Békés Megyei Jókai Színház. Idén hat szakmai díjjal gazdagodott a teátrum, mely méltán bizonyítja, hogy nem csak szűnni nem akaró ötleteivel, nem csak újdonságaival, de most már szakmai minőségi munkájával is helyet keres magának a magyarországi színházak első harmadában.

Pataki Éva: Edith és Marlene című darabjával két fesztiválon - a Vidéki Színházak Találkozóján, valamint a Rivalda Fesztiválon - három díjat söpört be a társulat, május 30-án pedig Kherszonban /Ukrajna/ a Nemzetközi Színházi Fesztiválon Bartus Gyula a Jókai Színház vezető színésze vehette át a szakmai zsűri és a nemzetközi sajtó elismerését. A fesztiválon Gogol: Háztűznéző című darabjával vett részt a teátrum, melyet a nemzetközi szakmai zsűri a legjobb előadásnak minősített a rangos színházi seregszemlén. A közel 30 órás vasúti utazás megviselte a színészeket, de az elsöprő siker, a közönség álló ovációja és a zsűri értékelése kárpótolta a csapatot a nehézségekért.

"16 éve vagyok a Jókai Színházban, erre emlékezetem szerint nem volt példa." - nyilatkozta Tege Antal, az Edit és Marlene rendezője. Az ukrajnai Nemzetközi Színházi Fesztiválon a legjobb díszlet kategóriában Volodymyr Karashevskyi munkája a nemzetközi szakmai zsűri és a nemzetközi szakmai sajtó elismerését is elnyerte.

"Az idei évadban olyan rendezőket hívunk, olyan darabokat választunk, amelyekkel minőségi munkát végezhetünk. Megcélozzuk, hogy fesztiválképes produkciókat hozzunk létre. A szakmai minőség mércéje az, ha beválogatnak, meghívnak bennünket hazai és nemzetközi fesztiválokra, a következő lépés pedig majd az lesz, hogy onnan díjakkal térünk haza. Felírjuk a Békés Megyei Jókai Színházat Európa színházi térképére." - nyilatkozta Fekete Péter igazgató az évad kezdetén, mikor a terveiről beszélt. Az igazgató megtervezte, nekiláttak és megcsinálták! Mint annyi más tervüket, ezt is sikerrel. Gratuláció a Jókai Színház csapatának!

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei