2010. június 22.Kubik Elvira
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Évadzáró a Centrál Színházban - Izgalmas darabok a következő idényben

A nyári szünet beköszöntött a Centrál Színházba is. Puskás Tamás, igazgató, az évadzáró társulati ülésen összefoglalta, hogy mi történt, az elmúlt kilenc hónapban, és hogy hogyan alakul a színház 2010/2011-es évada. A repertoáron több izgalmas darab is várja majd a színház szerelmeseit.

Az első bemutató igazi családi színháznak ígérkezik: A Hang-villa titka című interaktív mesejáték szerzője Allan Ayckbourn, aki az angol kortárs színház egyik legsikeresebb és legtermékenyebb szerzője, és, aki pont a napokban kapta meg életművéért az egyik legrangosabb színházi kitűntetést, a Tony-díjat. Az előadás különlegessége, hogy a mese fonala a gyerekek (és a felnőttek) szavazataitól függően szövődik, így minden előadás alkalmával máshogy alakulnak az események. Érdekes továbbá, hogy a darab rendezője színházunk egyik fiatal színésze, Simon Kornél, akinek a Hang-villa egyben rendezői debütálása is.

Szereplők: Kovács Vanda, Schmied Zoltán, Andrádi Zsanett, Mészáros András, Papp János és Vári-Kovács Péter
A bemutató időpontja: 2010. október 10.

November 5-én kerül sor a Jó zsaru - rossz zsaru című dráma premierjére. A darab (angolul: Steady Rain) rekordbevételt döntött a Broadway-n, és alig egy évvel a New York-i bemutató után megelőzve világvárosok színházait már a Révay utcában is látható lesz. Az ősbemutatón Hugh Jackmann és Daniel Craig játszották a két főszerepet, itthon Stohl András és Szabó Győző tolmácsolásban ismerhetjük meg két balsorsú rendőr torokszorítóan izgalmas meséjét. A rendező Puskás Tamás.

A színház - hagyományait követve - szilveszteri bemutatót is tart: egy méltán emlékezetes zenés művet, a Cabaret című musicalt Bozsik Yvette állítja színpadra, a szereposztás egyelőre maradjon titok, de az ígéret szerint a hazai színjátszás színe-java részt fog venni ebben az egyedülállóan különlegesnek tűnő színházi eseményben.

Hogy a könnyed kikapcsolódást keresők is találjanak maguknak kedvükre való darabot, 2011. február végén a szinte már házi szerzőnek számító Neil Simon Pletykafészek című komédiáját mutatja be a színház - számos vendégművész közreműködésével.

És bár a nyári szünet alatt a színház kapui zárva tartanak, az előadások továbbra is láthatók a nyár folyamán: Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon négy előadással is képviseli magát a Centrál társulata, a Keszthelyi Ünnepi Játékok keretei között pedig tíz estén át látható az évad két nagy sikere: a Fekete Péter című operett felújítása, illetve A 88. utca foglyai című Neil Simon komédia.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei