2010. július 23.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sose halunk meg - Országjáró turnén a musical

Koltai Róbert 1993-as filmjét talán nem kell bemutatni senkinek. 2007-ben musical is készült Gyuszi bácsi és Imi történetéből, amelyben továbbra is a rendező játssza a főszerepet. A darab szeptembertől országos turnéra indul, összesen tizenhat helyszínen lesz látható október 10-ig.

A Sose halunk meg című filmből Koltai Róbert és Nógrádi Gábor közösen írta meg a színpadi változatot, melyhez Nemes István mellett Dés László írta a zenét, aki a film Nagy utazás című betétdalának is szerzője volt. A musical 2007-es debütálása a József Attila Színházban volt, de emellett bemutatták más vidéki nagyvárosokban is.

Az akkori szereposztás szinte változatlan marad a mostani turnéra. Imiként a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves hallgatóját Tasnádi Bencét láthatjuk. Az eredeti filmből egyedül Lukáts Andor köszön vissza a színpadon, de ő más szerepet kapott a rendezőtől, Koltai Róberttől. Rajtuk kívül többek között Vándor Éva, Esztergályos Cecília, Pikali Gerda, Hernádi Judit és Oberfrank Pál alakítja a főbb szerepeket.

A zenés darab szeptember 4-től vadonatúj díszlettel vág neki a mostani előadássorozatnak. Az országjáró turné bemutatkozása a Kincsem Parkban lesz, majd következik a 16 vidéki helyszín. A musical többek között látható lesz majd Szegeden, Debrecenben, Kaposváron, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Veszprémben, Szombathelyen, Sopronban és Pécsett is.

A Kincsem Parkban azonban nem csak a szeptemberi előadásra készül lelátó. Rácz László producer és Koltai Róbert tervei szerint 2011 nyarától szabadtéri színházat fognak üzemeltetni az Ügetőn, amely mintegy háromezer néző befogadására lesz alkalmas.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei