2010. július 29.Kubik Elvira
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

11. Keszthelyi Nyári Játékok - A Centrál Színház darabjai Keszthelyen

Tizenegy éves a Keszthelyi Nyári Játékok! A budapesti Centrál Színház társulata nyaranta joggal tekintheti második otthonának a Festetics-kastély parkját. Idén két előadással is vendégeskedünk: a Fekete Péter című operettel és A 88. utca foglyai című vígjátékkal.

Az önfeledt nyáresti szórakozásról olyan színészek gondoskodnak, mint Básti Juli, Haumann Péter, Kern András, Oroszlán Szonja, Gubás Gabi, Magyar Attila és Simon Kornél valamint a Centrál Színház művészei.

Eisemann-Somogyi-Zágon: Fekete Péter
zenés vígjáték két részben

Előadások időpontja: július 29., 30., 31. aug.1. (2. esőnap) 20.30 órától

Bár a Fekete Péter műfaját tekintve mese, az antivilágbéli operett alapszituációja igencsak aktuális ma is. A gazdasági világválság idején a jóképű világfi, (aki nem mellesleg veszedelmes tőzsdecápa), véletlenül rábukkan a világ legnagyobb balekjára, kinek személye maga a katasztrófa.

Bármihez ér, az összeomlik - mi lehetne hát jövedelmezőbb befektetés, mint részvénytársaságot alapítani a balek pechjére? Az üzlet be is indul, csak hogy közbeszól a szerelem: a dörzsölt úriember és a lúzer mindketten találkoznak egy-egy saját világukon kívüli nővel. A megejtő szerelmi kergetőzést legendás örökzöldek tarkítják, miközben a fináléban már a legmeglepőbb párok szorongatják egymás kezét.

A fergeteges szereposztás magáért beszél: Básti Juli, Haumann Péter, Oroszlán Szonja, Gubás Gabi, Magyar Attila és a Centrál Színház művészei.

Neil Simon: A 88. utca foglyai
vígjáték

Előadások időpontja: 2010. augusztus 5., 6., 7., 8. (9. esőnap) valamint augusztus 12., 13., 14. (15. esőnap) 20.30 órától

Mel és Edna Edison élete fenekestül felfordul, amikor Mel, a gazdasági válság következében elveszíti az állását. Edna mindent elkövet, hogy segítsen levert férjén, de Melnek most sem kedve, sem ereje méltányolni ezt. A rokonok anyagilag tudnának segíteni, de hogy lehet orvosolni a fölöslegessé vált ember lelkiállapotát? Mindenkinek rá kell jönnie, hogy a megoldáshoz csak egymásban bízva és egymást támogatva tudnak közelebb kerülni.

Neil Simon, a hazánkban is rendkívül népszerű komédiaszerző e darabjában is, saját legjobb hagyományait folytatva, valódi emberi konfliktust ábrázol - rendkívül szórakoztatóan. Előadásunk érdekessége még egy művészi találkozás is, hiszen Kern András és Básti Juli most először áll együtt színpadon.

Előadások helye: Festetics kastély, Keszthely, Kastély u. 1.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei