2010. szeptember 14.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Nagy László Zsolt tragikus hirtelenséggel, előadás közben hunyt el

A debreceni Csokonai Színház színművészeként, a F.A.L. című darab előadása közben, tragikus hirtelenséggel, váratlanul elhunyt Nagy László Zsolt színész. Az ifjú művész mindössze harminc évet élt. Temetéséről egyelőre nincs hír.

Nagy László Zsolt 1980-ban született, 2006-tól két éven keresztül a Csokonai Színház stúdiósaként működött, majd tavaly lett a társulat tagja. Emellett a debreceni Unokák Színházában, és a KonzervArtaudrium Színházi Műhely társulatában is tevékeny szerepet vállalt.

A Csokonai Színház előző évadában két darabban is megcsillogtatta tehetségét, Nagy-Kálózy Eszter oldalán A Zöld Kígyó és a Szép Liliom című Goethe-műben, illetve a Tóth Erzsébet verseiből készült zenés színpadi játékban, a Kőrózsa betonszív című előadásban. Korábban mind prózai, mind táncos szerepekben láthatta őt a közönség egyebek mellett a West Side Story-ban, a Szegény Dzsoni és Árnikában, A macskák szerdájában, és az Úri muriban.

"Most egy hatalmas ág szakadt le rólunk, irtózatos sebet ejtve rajtunk. Egy ág, melyen gyönyörű hajtások voltak, és amely virágot hozott volna, ha egy irtózatos akarat nem lép közbe tegnap este Szegeden, és le nem szakítja, mintha csak egy nádszál volna." - írja Rideg Zsófia a Csokonai Színház társulata nevében a színház honlapján.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
xxx 2010-09-15 00:05:28
a F.A.L. nem a Csokonai színház, hanem az Unokák Színháza formáció darabja, ők léptek fel Szegeden
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei