2010. október 3.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Popeye musical - Ganxsta Zolee a színpadon

Október 16-án mutatják be a Thália Színház és a Kecskeméti Katona József Színház közös előadását, amelyet Darvasi László és Ganxsta Zolee közösen írtak. Bár a musical központi figurája az ismert mesehős, Popeye, ennek ellenére az előadás nem csak a gyerekeknek szól. Erre garanciát jelent a rapper személye is, aki egyébként maga is játszik a zenés darabban.

Popeye figurája már több mint nyolcvan éves, és az eleinte mellékszereplőnek induló képregényhős hamar sokak kedvence lett, így önálló történetet kapott. Ezután a televíziók képernyőjén is megjelent, és idehaza leginkább ezekből a történetekből ismerjük őt, továbbá a többi karaktert is: Olive-ot, a szerelemét, és főellenségét, Blútót.

Most a Thália színpadán Darvasi László író saját Popeye története elevenedik meg, amelynek zenéjét, a musicalek világát eddig csak távolabbról szemlélő Ganxsta Zolee írta. A rapper azonban nem csak zeneszerzőként működik közre a darabban, hanem őt láthatjuk majd Blútó kapitányként a színpadon a Popeye-t alakító Kiss Zoltán, és az Olive-ot, azaz Olíviát játszó Trokán Nóra mellett.

Az előadás, bár mesés elemekkel tarkított, nem csak a gyerekeknek szól. A darab története egy elrabolt spenótszállítmány körül forog, amellyel együtt Popeye szerelme is eltűnik, és a gyanú örök ellenlábasára Blútó kapitányra terelődik. A Popeye, avagy az elrabolt spenótszállítmány október 16-án és 17-én lesz látható a Thália Színházban, de jövő nyáron Szegeden, a Szabadtéri Játékokon is megtekinthető lesz majd.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Annariam 2011-08-09 18:07:37
Az előadás remek volt. Családommal együtt nagyon élveztük. Mindenkinek ajánlom, nem szabad kihagyni!!!!
nem
regisztrált
Clown 2010-10-04 13:22:45
Kedves Szerző!

Lehet, hogy rosszak az információim, de a Popeye c. mesejáték zenéjét, mintha Pierrot (is) fémjelezné? Nem?
nem
regisztrált
subi 2010-10-03 16:23:04
ja:))
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei