2010. október 6.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Szegény gazdagok - A József Attila Színházban október 9-től

1860-ban jelent meg Jókai egyik legnépszerűbb regénye, a Szegény gazdagok. A műből több filmfeldolgozás is született, és idén nyáron a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a musical változatot is láthatta a közönség. Most a zenés darab kőszínházi bemutatójára is sor kerül a József Attila Színházban október 9-én.

Jókai Mór egyik legvitatottabb művéből kétszer forgattak filmet. Az első 1938-ban készült Csepreghy Jenő rendezésében. A fekete-fehér filmben Uray Tivadar és Szeleczky Zita játszották a főszerepet. Ezután 1959-ben Bán Frigyes rendezésében készült a következő feldolgozás, amelynek cselekménye néhány ponton eltér a regénytől. A filmben például végül lelepleződik a kettős életű rablóvezér, Fatia Negra kiléte, míg ez a könyvben nem derül ki egyértelműen.

A Szegény gazdagok musical feldolgozását 2010. június 12-én mutatták be a Szabadtéri Színpadon. Kocsák Tibor és Miklós Tibor szerzőpáros legújabb művét Nagy Viktor rendező vitte színre a József Attila Színház és Szabad Tér Színház társulatával. A Szegény gazdagokban egy izgalmas bűnügyi történet fonódik össze egy szívszorítóan szép szerelmi történet szálaival. A humorban és szenvedélyben gazdag előadás főbb szerepeit Zöld Csaba, Krassy Renáta, Blazsovszky Ákos, Valentin Titánia, Vikidál Gyula, Háda János, Nagy Lóránt, Józsa Imre és Puskás Péter alakítják.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei