2010. október 18.Pilisy Csenge
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bulgakov A Mester és Margarita című regényéből készülő darab Egerben

Elkezdődtek Bulgakov örökérvényű darabja, A Mester és Margarita próbái az egri Gárdonyi Géza Színházban, Csizmadia Tibor rendezésében. Az előadást 2010. december 3-tól láthatja majd a nagyérdemű Egerben, a főszerepekben Bozó Andreával és Kaszás Gergővel.

A Mester és Margarita azon regények közé tartozik, melyeket az ember többször levesz a polcról, beleolvas, aztán nem tudja letenni. Az élet különböző szakaszaiban mást és mást mond, de minden korosztályhoz megtalálja az oda vezető utat. Sőt, a diktatúra idejében is mást jelent, mint virágzó demokráciák korában.

Szerelmi történet, tabló a harmincas évek Moszkvájáról. De talán sokszínűsége, sokrétegűsége, a fantasztikum váltakozása a realitással, a morális kérdések felvetése, a Pilátus történet sajátos megfogalmazása, a groteszk hangvétel, az irónia egyidejű jelenléte miatt jönnek létre a regénynek sorra film és színházi előadás-változatai
- ezekkel a gondolatokkal kezdte a próbát Csizmadia Tibor, rendező.

Az egri Gárdonyi Géza Színház Bozó Andrea és Kaszás Gergő főszereplésében játssza majd Bulgakov darabját december 3-tól. A díszletet Csanádi Judit, a jelmezeket Berzsenyi Krisztina tervezi.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei