2010. október 24.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Bárka Színházban bemutatták Háy János új darabját

A tavalyi évad Harminchárom változat Haydn koponyára című előadása után újabb ősbemutatónak volt színhelye a Bárka Színház. Október 22-én láthatta először a közönség Háy János Nehéz című színművét, amelyet Bérczes László rendezett, és amelynek főszerepét kifejezetten Mucsi Zoltánra írta a szerző.

Bérczes László immár a harmadik Háy János darabot rendezte meg. Először a Pityui bácsi fiát majd a Gézagyereket vitte színre, előbbit Beregszászon, míg a másodikat Szabadkán. A főszereplőt, Mucsi Zoltánt sem először instruálja, ugyanis 1997-ben a Mulatságban dolgoztak már együtt. Ez a darab pedig azóta is nagy sikerrel fut a Bárkában.

A Nehéz főhőse egy vidékről Budapestre kerülő fiatalember, aki a nagyvárosban nem találja a helyét, ezért az alkoholba, önpusztításba menekül. A történet, bár tragédiaként van aposztrofálva, mégsem nélkülözi a komikus elemeket. A darabot szünet nélkül játsszák, ám tartalmilag három részre tagolódik. Az első és az utolsó rész egy-egy monológ, és középen helyezkednek el a Háy darabokból oly ismerős humorban bővelkedő párbeszédek.

Mucsi Zoltán mellett Lázár Kati, Gados Béla, Ilyés Róbert, Varga Anikó és Pásztor Tibor szerepelnek az előadásban, melynek külön érdekessége, hogy egy különleges színpadtechnikai megoldást is alkalmaznak benne, amelynek segítségével a nézők valóban nehéznek érzik majd az előadást.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei