2010. október 25.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Főfőnök - Lars von Trier vígjátéka a Radnóti színpadán

A dogma filmek koronázatlan királyának már egy korábbi alkotását a Dogville-t is színpadra vitte Anger Zsolt, most pedig a Radnóti Színházban a dán mester 2006-os vígjátékát, a Főfőnököt rendezte meg. A fanyar humorú darab főszerepben Csányi Sándort láthatjuk.

A Koppenhágai Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott filmet Lars Von Trier nem csak rendezőként jegyezte, hanem forgatókönyvíróként is. Sokakat meglepett, hogy a komor témákat előnyben részesítő művész a vígjáték műfajához nyúlt, ám a film osztatlan sikert aratott a kritikusok és a nézők körében is.

Anger Zsolt tehát biztos alaphoz nyúlt, amikor ismét egy Trier művet vett kezei közé, és gyúrta azt át színdarabbá. A rendezőként és színészként is ismert alkotó a filmadaptációkkal jó viszonyban van, hiszen a két mű mellett legutóbb készült az Esőembert vitte színre Kulka János és Nagy Ervin főszereplésével.

A Főfőnök története szerint egy jól menő informatikai cég vezetője szeretné eladni a vállalatát. A vevő azonban kizárólag a cég első emberével, az amerikai főfőnökkel hajlandó tárgyalni, akivel viszont csak annyi a probléma, hogy kitalált személy, mivel a vezető őt tette felelőssé minden kellemetlen döntéséért. Egyetlen megoldás marad csak: fel kell bérelni egy állástalan színészt, aki eljátssza a főnök szerepét amíg a leendő vevő náluk tartózkodik. Ám mivel a színészről kiderül menet közben, hogy nem hétköznapi figura, így több probléma is adódik a könnyűnek gondolt szerepjáték közben.

Október 17-től tekinthető meg Anger Zsolt Radnóti Színház-béli bemutatkozása, a Főfőnök, melyben a főbb szerepeket Csányi Sándor, Kováts Adél, Gazsó György, Schneider Zoltán és Szávai Viktória játsszák.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei