2010. október 26.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

István, a király kétszázadszorra a Magyar Színházban

A Magyar Színházban 2010. november 3-án immár kétszázadik alkalommal kerül bemutatása az István, a király, Szörényi Levente és Bródy János legendás rockoperája. A különleges alkalomból az összes eddigi szereplő megjelenik majd az este folyamán a színpadon.

Bizonyára sokan voltak maguk is személyesen jelen az István, a király című rockopera ősbemutatóján 1983 augusztusában, a Városligetben, a szánkózó dombon, amelyet azóta, az előadásra emlékezvén, a Királydombnak hívnak. Az akkori hat előadást mintegy százhúsz ezren látták, és zenei anyaga is nagy népszerűségnek örvend mind a mai napig.

A Magyar Színház, amelyet akkor még Nemzeti Színháznak hívtak, először 1985-ben tűzte műsorára a darabot, és ez számított a hivatalos kőszínházi ősbemutatónak. Ezután 2000. március 18-án mutatták be másodszorra a rockoperát, amelyet Iglódi István rendezett. Az azóta eltelt majd tíz évben sok változás történt, ám ami talán a leglényegesebb, hogy a színház jelenlegi igazgatója, Őze Áron, korszerűbbé tette, felújította azt. A kétszáz előadás alatt számos kiváló színész szerepelt a színpadon, és a jubileumi alkalomból, november 3-án mindannyian jelen lesznek az előadáson.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei