2011. május 28.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Alföldi Róbert marad a Nemzeti Színház élén

Írásbeli figyelmeztetésben részesítette Réthelyi Miklós miniszter Alföldi Róbertet, a Nemzeti Színház főigazgatóját. Korábban az is felmerült, hogy az igazgató múlt heti incidense után megválik tőle a vezetés, és elveszíti pozícióját, azonban a miniszter az enyhébb változat mellett döntött.

Madách Imre: Az ember tragédiája című darabjának Alföldi-interpretációja megosztotta a kritikát: egyesek katartikus élményt emlegettek az előadás kapcsán, mások szerint Alföldi Róbert ismét túllőtt a célon. Az előadáshoz kapcsolódó múlt heti sajtótájékoztatón a rendező összetűzésbe került az egyik újságíróval, aki állítólag provokálta őt kérdéseivel. Az igazgató elveszítette türelmét, és obszcén szavakkal válaszolt az újságírónak - ennek kapcsán merült fel, hogy eltávolíthatják pozíciójából.

Réthelyi Miklós, a nemzeti erőforrás minisztere magához rendelte Alföldi Róbertet, majd végül úgy döntött, nem rúgják ki, csak írásbeli figyelmeztetésben részesítette az igazgatót. Alföldi Róbert nem kommentálta az ügyet a sajtónak.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei