2011. június 10.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Hamlettek klubja - Shakespeare a Fogasházban

A Fogasház júniusban két alkalommal is műsorra tűzi a Hamlettek klubja című előadást, amit ismét a helyszín adottságaihoz igazítottak. Mándy Ildikó Társulatának sajátos Shakespeare feldolgozását 16-án és 23-án este 19:00-kor láthatják az érdeklődők, ezúttal kocsmaszínházi hangulatban.

A darab egy 2008-ban útjára indított Shakespeare tetralógia harmadik része. A férfi-nő kapcsolatot a hatalomért folytatott küzdelem tükrében ábrázoló (Lady) Macbeth-ek és a Rómeó és Júliát izgalmasan újragondoló RésJ után most két Hamlet párbeszédét követhetjük figyelemmel. A Hamlettek klubja elődeihez hasonlóan szintén a Magyar Mozdulatművészeti Társulattal koprodukcióban készült.

Mándy Ildikó táncos, koreográfus és tanár 1999-ben hozta létre saját társulatát. Már első munkájuk, az M. Tóth Géza animációs filmrendezővel és Stollár Xénia zeneszerzővel közösen színpadra állított XYZ megkapta a veszprémi II. Országos Kortárs Összművészeti Fesztivál "alkotói díját", működésüket pedig azóta is szakmai elismerés kíséri.

Kreativitásuk egyértelmű bizonyítéka, hogy a 2010 szeptemberében bemutatott Hamlettek klubja már három különböző változatban is elkészült. Négy szereplővel indult, a Gödör Klub speciális teréhez alakítva, majd Mozdulatművészeti Stúdióhoz igazodva kamaraszínházi művé formálták, a legújabb befogadó, a Fogasház kedvéért pedig létrehozták a kétszereplős, kocsmaszínházi verziót.

Az új köntösbe öltöztetett alkotást két fiatal színművész, Barsi Márton és Egri Bálint tárja a közönség elé, Mándy Ildikó rendezésében. Korábbi Shakespeare feldolgozásaikhoz képest több szerep jut benne a szövegnek, aminek alapját természetesen az eredeti Hamlet képezi.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei