2011. június 14.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Összefogtak és gyűjtést rendeznek az egri Gárdonyi Géza Színházért

Az egész színházi szakma biztosította támogatásáról az egri Gárdonyi Géza Színházat, ugyanis az intézmény a csőd szélére került, a fenntartója eddig a megyei önkormányzat volt, azonban ők nem képesek a továbbiakban finanszírozni a teátrumot. A Színház sorsa azon is múlhat, milyen erős összefogás alakul ki a hátuk mögött.

Amint korábban arról már hírt adtunk, az egri Gárdonyi Géza Színház finanszírozási problémákkal küzd, az évadzáró ülésen az is felmerült, hogy be kell zárni a nagymúltú intézményt. A színházi szakma azonban egy emberként állt a teátrum mögé, gondolataikat nyílt levélben fogalmazták meg, amelyet eljuttattak Heves megye és Eger képviselőtestületének, és amelyben azt kérik, támogassák a Gárdonyi Géza Színházat. A Magyar Színházi Társaság levelében így ír: "A Magyar Színházi Társaság elnöksége ezúton fordul a megye és a város vezetőihez, ne hagyják, hogy megszűnjék a Gárdonyi Géza Színház, ne hagyják elvenni a fiatal generációtól a színházbajárás lehetőségét a térségben."

Emellett gyűjtés is indult a Színházért, a Magyar Teátrumi Társaság, melynek vezetője Vidnyánszky Attila, félmillió forintot ajánlott fel a Gárdonyi Géza Színháznak, és arra buzdítja a hazai színházakat, hogy kövessék a példáját, és aki csak tudja, támogassa kisebb-nagyobb összegekkel az egri teátrumot. A Gárdonyi Géza Színház igazgatója, Blaskó Balázs hálás a felajánlásokért, és az egész társult nevében köszönte meg ezeket.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei