2011. június 20.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Alföldi Róbert rendezése lett a legjobb darab a POSZT-on

A Nemzeti Színház műsorán látható Martin Sperr: Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című darabja, melyet Alföldi Róbert rendezett, és amely szombaton elnyerte a XI. Pécsi Országos Színházi Találkozó legjobb előadásnak járó díját. A POSZT legtöbb díját egyébként szintén a Nemzeti Színház hozta el a fesztiválról - adta hírül az MTI.

A Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című előadás nyerte el a POSZT közönségdíját is, a legjobb férfi epizódszereplőnek járó elismerést pedig Hevér Gábor érdemelte ki, az Egyszer élünk, avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe című, Kovács Márton, Mohácsi István, Mohácsi János által jegyzett darabban nyújtott teljesítményéért. A legjobb harminc év alatti színésznő szintén az imént említett előadásban nyújtott maradandót, Radnay Csilla ezen kívül a budapesti HOPPart Társulat Chicago című produkciójában csillogtatta meg tehetségét. A legjobb harminc év alatti színész idén szintén a Nemzeti Színház egyik színésze lett: Kimmel Tamás Csehov: Három nővér című darabjában nyújtott teljesítményéért érdemelte ki az elismerést.

A legjobb rendező Mohácsi János lett, aki a Pécsi Nemzeti Színház Pintér Béla - Darvas Benedek: Parasztopera című előadásáért kapta meg a díjat. Ugyanebben a darabban játszik a legjobb férfi alakítást nyújtó színész: Köles Ferenc, Remete Krisztina pedig, aki a legjobb jelmezért járó elismerést kapta meg, szintén közreműködött a Parasztoperában. Három díjat is elhozott Pintér Béla Társulata, a Szutyok című darabban nyújtott teljesítményéért lett a legjobb női főszereplő Szamosi Zsófia, a legjobb női epizódszereplő Enyedi Éva, továbbá a legjobb színpadi szövegért járó elismerést is ez darab érdemelte ki.

A legjobb férfi színész Mucsi Zoltán lett, aki a Bárka Színház Háy János: Nehéz című darabjában alkotott maradandót. A legjobb női alakításért Pap Verát díjazták, aki a Vígszínház Hadar Galron: Mikve című produkciójában bizonyított, a debreceni Csokonai Színház előadása, a Mesés férfiak szárnyakkal pedig a legjobb látványvilág díját érdemelte ki. A zsűri különdíját a Katona József Színház Moliere: A mizantróp című előadása kapta.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei