2011. július 7.Schöffer Szilvia
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Shakespeare Fesztivál - (Ott) lenni vagy nem lenni: ez itt a kérdés

Az Összművészeti Fesztivál keretében július 7-17. között rendezik meg újra a nagyszabású programsorozatot Gyulán. Évről-évre igazi csemegét jelent ez a fesztivál a színházkedvelőknek, hiszen az angol drámaírás egyik legnagyobb alakjának számos művét láthatják viszont hazai és külföldi társulatok előadásában.

Az első Shakespeare Fesztivált azzal a céllal rendezték meg 2005-ben a Gyulai Várszínházban, hogy bemutassák az angol író műveiből készült legkiemelkedőbb hazai és nemzetközi előadásokat. A vendégszereplésre méltó színházi társulatokat minden évben egy hattagú zsűri, a Shakespeare Grémium választja ki.
Idén helyet kapott a programban többek között a Lóvátett Lovagok, a Troilus és Cressida, valamint a Rómeó és Júlia nyomán készült Fringe-díjas interaktív előadás is, ahol a közönség aktívan befolyásolhatja a történet alakulását.

Ezen kívül több külföldi vendégprodukciót is megtekinthet majd a nagyérdemű, mint például a Vízkereszt, vagy amit akartok című vígjátékot a grúz Rustaveli Nemzeti Színház előadásában, illetve a Szentivánéji Álom című komédiát a dél-koreai Yohangza Theatre Company feldolgozásában. A színpadi programok mellett irodalmi kávéházzal, szakmai filmvetítésekkel valamint borfesztivállal is várják a látogatókat.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei