2011. július 11.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Működhet a Gárdonyi Géza Színház - Mégsem szűnik meg az intézmény

Rendeződni látszik az egri Gárdonyi Géza Színház helyzete, a teátrum, amelyet bezárás fenyegetett a rossz anyagi körülmények miatt, úgy tűnik, mégis megmenekül. A színház korábban a megyei önkormányzat fenntartásában működött, az azonban adósságai miatt nem tudta tovább vállalni az intézmény működtetését.

Az egri Gárdonyi Géza Színház művészei megkezdhetik a készülést a következő évadra, ugyanis minden jel arra mutat, hogy lesz következő évad. Néhány hete ez még korántsem volt bizonyos, miután a megyei önkormányzat "leadta" a színházat, vagyis közölték, hogy nem tudják tovább finanszírozni az intézményt. Most azonban Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke úgy nyilatkozott: lesz színház. A teátrum a tervek szerint a Harlekin Bábszínházzal együtt megyei kézben marad, de kevesebb pénzt tudnak fordítani a működtetésükre. A kormány ígérete szerint 40 millió forinttal segíti az évadkezdést, ezzel pedig bizonyos, hogy elindulhat a 2011/12-es évad.

A Gárdonyi Géza Színház egyebek mellett olyan darabokat tűz majd műsorra a következő évadban, mint Bartók Béla - Balázs Béla: A fából faragott királyfija, Háy Gyula: Mohács című munkája, a Csíksomlyói passió, Makk Károly rendezésében Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című népszerű darabja, Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumplija, valamint Fazekas Mihály - Schwajda György: Lúdas Mátyás és az Eltüsszentett birodalom című táncjátéka. A teátrum kedvezményes bérleteket is kínál, amelyeket egészen július 15-ig lehet megváltani.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei